Islamsk terror mot Danmark

Pågrepet for terrorplaner mot dansk avis. Ville hevne Muhammed-karikaturer.

Tekst:

Publisert:

Ateistene
Hedningsamfunnet

Faktaboks

KARIKATURSTRIDEN

  • 30. september 2005 trykket den danske avisen Jyllands-Posten tolv karikaturtegninger av profeten Muhammed.
  • Flere europeiske aviser valgte etter hvert å sette karikaturene på trykk, blant annet den kristne, norske avisen Magazinet, som trykket dem i januar 2006.
  • Mange muslimer opplevde publiseringen som en provokasjon og det oppsto opptøyer og voldelige demonstrasjoner i en rekke land.
  • 4. februar 2006 ble den danske og norske ambassaden i Syria stormet og stukket i brann.
  • 12. februar 2008 pågrep dansk politi flere personer som var mistenkt for å ha planlagt å drepe tegneren Kurt Westergaard. Westergaard sto bak en av de mest kontroversielle av karikaturene: profeten Muhammed med en bombe i turbanen.
  • 13. februar publiserte 17 danske aviser karikaturen om igjen som en støtteerklæring til Westergaard.
  • 2. juni ble Danmarks ambassade i Pakistan rammet av et bombeangrep. Angrepet ble ansatt å ha sammenheng med karikaturstriden.
  • Tirsdag ble det kjent at to menn fra USA er pågrepet og siktet for å ha planlagt terrorangrep i utlandet. Et av målene skal ha vært Jyllands-Posten.
  • NTB

To menn fra USA er pågrepet og siktet for å ha planlagt terrorangrep i utlandet. Et av målene skal ha vært Jyllands-Posten, den danske avisen som først trykket Muhammed-karikaturene. Et annet mål skal ha vært tegner Kurt Vestergård som sto bak én av karikaturtegningene.

Ekstremister i Pakistan. Arrestasjonene kommer etter tett samarbeid mellom den danske etterretningstjenesten PET og amerikanske FBI, skriver Jyllands-Posten.

– Vi ser meget alvorlig på denne saken. Den ene av de pågrepne har et omfattende nettverk blant ledende militante ekstremister i Pakistan, opplyser sjefen for PET Jakob Scharf til avisa.

Mer om saken her.

Gjenta for oss selv, om nødvendig i det uendelige:
ALDRI gi etter for trusler og terror, ALDRI gi etter for trusler og terror...

Siste nytt i Islam

Samar fra Syria - norsk ateist

"Jeg synes det er synd at folk holder seg til religion, vil at de skal oppdage hvor mye vondt religion skaper – ikke minst drap og undertrykkelse."

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

 
Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.