Islamsk terror mot Danmark

Pågrepet for terrorplaner mot dansk avis. Ville hevne Muhammed-karikaturer.

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Faktaboks

KARIKATURSTRIDEN

  • 30. september 2005 trykket den danske avisen Jyllands-Posten tolv karikaturtegninger av profeten Muhammed.
  • Flere europeiske aviser valgte etter hvert å sette karikaturene på trykk, blant annet den kristne, norske avisen Magazinet, som trykket dem i januar 2006.
  • Mange muslimer opplevde publiseringen som en provokasjon og det oppsto opptøyer og voldelige demonstrasjoner i en rekke land.
  • 4. februar 2006 ble den danske og norske ambassaden i Syria stormet og stukket i brann.
  • 12. februar 2008 pågrep dansk politi flere personer som var mistenkt for å ha planlagt å drepe tegneren Kurt Westergaard. Westergaard sto bak en av de mest kontroversielle av karikaturene: profeten Muhammed med en bombe i turbanen.
  • 13. februar publiserte 17 danske aviser karikaturen om igjen som en støtteerklæring til Westergaard.
  • 2. juni ble Danmarks ambassade i Pakistan rammet av et bombeangrep. Angrepet ble ansatt å ha sammenheng med karikaturstriden.
  • Tirsdag ble det kjent at to menn fra USA er pågrepet og siktet for å ha planlagt terrorangrep i utlandet. Et av målene skal ha vært Jyllands-Posten.
  • NTB

To menn fra USA er pågrepet og siktet for å ha planlagt terrorangrep i utlandet. Et av målene skal ha vært Jyllands-Posten, den danske avisen som først trykket Muhammed-karikaturene. Et annet mål skal ha vært tegner Kurt Vestergård som sto bak én av karikaturtegningene.

Ekstremister i Pakistan. Arrestasjonene kommer etter tett samarbeid mellom den danske etterretningstjenesten PET og amerikanske FBI, skriver Jyllands-Posten.

– Vi ser meget alvorlig på denne saken. Den ene av de pågrepne har et omfattende nettverk blant ledende militante ekstremister i Pakistan, opplyser sjefen for PET Jakob Scharf til avisa.

Mer om saken her.

Gjenta for oss selv, om nødvendig i det uendelige:
ALDRI gi etter for trusler og terror, ALDRI gi etter for trusler og terror...

Siste nytt i Islam

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

 

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

Årsmøte med åpent møte i forkant

12.november på Litteraturhuset.