Muslim tapte mot legevakten

Den mannlige muslimen som ikke fikk oppfylt ønsket om mannlig lege ved legevakten, ble ikke diskriminert. Det konkluderer diskrimineringsombud Sunniva Ørstavik.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.02.2013 kl 18:18

Det var i høst at den mannlige muslimen oppsøkte Asker og Bærum legevakt nattetid. Mannen gjorde det klart at han av prinsipp ikke ville la seg berøre av kvinner, og krevde derfor mannlig lege. Da han ikke fikk ønsket oppfylt, forlot mannen legevakten med uforrettet sak.

I etterkant mente mannen at legevakten hadde diskriminert han på religiøst grunnlag, og klagde saken inn for likestillings- og diskrimineringsombudet.

Her er saken

Er det egentlig ikke motsatt, altså at det var mannen som diskriminerte den kvinnelige legen på religiøst grunnlag?

Hvorfor er diskriminering greit så lenge begrunnelsen er religiøs, men ikke ellers? Det hadde blitt et helvetes spetakkel dersom noen hadde stilt krav om en ikkeneger/-muslim/-jøde/hvasomhelst, UTEN et påstått religiøst grunnlag.

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

 
Orkide og kaktus

Vi har delt ut ros og ris igjen.

Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

AnnonseAnnonse