Muslim tapte mot legevakten

Den mannlige muslimen som ikke fikk oppfylt ønsket om mannlig lege ved legevakten, ble ikke diskriminert. Det konkluderer diskrimineringsombud Sunniva Ørstavik.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.02.2013 kl 18:18

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Det var i høst at den mannlige muslimen oppsøkte Asker og Bærum legevakt nattetid. Mannen gjorde det klart at han av prinsipp ikke ville la seg berøre av kvinner, og krevde derfor mannlig lege. Da han ikke fikk ønsket oppfylt, forlot mannen legevakten med uforrettet sak.

I etterkant mente mannen at legevakten hadde diskriminert han på religiøst grunnlag, og klagde saken inn for likestillings- og diskrimineringsombudet.

Her er saken

Er det egentlig ikke motsatt, altså at det var mannen som diskriminerte den kvinnelige legen på religiøst grunnlag?

Hvorfor er diskriminering greit så lenge begrunnelsen er religiøs, men ikke ellers? Det hadde blitt et helvetes spetakkel dersom noen hadde stilt krav om en ikkeneger/-muslim/-jøde/hvasomhelst, UTEN et påstått religiøst grunnlag.

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...