Sekularisering, nå!

Både Norge og Egypt er styrt av religionen. Vi trenger en global solidaritetsbevegelse for et sekulært samfunn.

Nawal El-Saadawi er lege og forfatter som har vært fengslet for sine ytringer. Hun deltar denne uka på Bjørnsonfestivalen i Molde. Hun skriver eksklusivt for Ny Tid.

Vi lever i en jungel, i en verden styrt av brutale militærmakter, politiet, kapitalismen, mediene - og av religionens makt. Erfaringer tilsier at disse kreftene jobber sammen for å utnytte majoriteten av kvinner og menn i alle land.

Økonomiske og militære makter som USA, Europa og Israel bruker religion for å kontrollere verden. De trenger Gud for å rettferdiggjøre urett og dobbeltmoral. USA er et jødisk-kristent samfunn. Skal du vinne presidentvalget, må du underordne deg de jødisk-kristne grupperingene og spille på lag med kirken. 65 prosent av amerikanerne i USA er religiøse, og selv folk som har sluttet å gå i kirken, er bundet til den - politisk eller sosialt.

Resten her.

(Mye interessant, sjøl om det vel rødt.)

Siste nytt i Hjemme

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

 
Orkide og kaktus

Vi har delt ut ros og ris igjen.

Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

AnnonseAnnonse