Sekularisering, nå!

Både Norge og Egypt er styrt av religionen. Vi trenger en global solidaritetsbevegelse for et sekulært samfunn.

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Nawal El-Saadawi er lege og forfatter som har vært fengslet for sine ytringer. Hun deltar denne uka på Bjørnsonfestivalen i Molde. Hun skriver eksklusivt for Ny Tid.

Vi lever i en jungel, i en verden styrt av brutale militærmakter, politiet, kapitalismen, mediene - og av religionens makt. Erfaringer tilsier at disse kreftene jobber sammen for å utnytte majoriteten av kvinner og menn i alle land.

Økonomiske og militære makter som USA, Europa og Israel bruker religion for å kontrollere verden. De trenger Gud for å rettferdiggjøre urett og dobbeltmoral. USA er et jødisk-kristent samfunn. Skal du vinne presidentvalget, må du underordne deg de jødisk-kristne grupperingene og spille på lag med kirken. 65 prosent av amerikanerne i USA er religiøse, og selv folk som har sluttet å gå i kirken, er bundet til den - politisk eller sosialt.

Resten her.

(Mye interessant, sjøl om det vel rødt.)

Siste nytt i Hjemme

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...