Sekularisering, nå!

Både Norge og Egypt er styrt av religionen. Vi trenger en global solidaritetsbevegelse for et sekulært samfunn.

Nawal El-Saadawi er lege og forfatter som har vært fengslet for sine ytringer. Hun deltar denne uka på Bjørnsonfestivalen i Molde. Hun skriver eksklusivt for Ny Tid.

Vi lever i en jungel, i en verden styrt av brutale militærmakter, politiet, kapitalismen, mediene - og av religionens makt. Erfaringer tilsier at disse kreftene jobber sammen for å utnytte majoriteten av kvinner og menn i alle land.

Økonomiske og militære makter som USA, Europa og Israel bruker religion for å kontrollere verden. De trenger Gud for å rettferdiggjøre urett og dobbeltmoral. USA er et jødisk-kristent samfunn. Skal du vinne presidentvalget, må du underordne deg de jødisk-kristne grupperingene og spille på lag med kirken. 65 prosent av amerikanerne i USA er religiøse, og selv folk som har sluttet å gå i kirken, er bundet til den - politisk eller sosialt.

Resten her.

(Mye interessant, sjøl om det vel rødt.)

Siste nytt i Hjemme

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

 
Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

AnnonseAnnonse