Muslimer og kristne med felles uttalelse mot vold

Islamsk Råd og Mellomkirkelig råd for Den norske kirke presenterte mandag en fellesuttalelse mot kjønnsbasert vold og vold i nære relasjoner.

– Vold i nære relasjoner kan aldri rettferdiggjøres, slår generalsekretær i Muslimsk Råd Norge, Shoaib M. Sultan fast overfor kirken.no.

– Som religiøse ledere tar vi sterkt avstand fra alle forsøk på religiøs legitimering av vold i nære relasjoner. Det er misbruk av våre religioner, understreker Fykse Tveit.

Her er hele saken.

Er det bare vi som har problemer med å ta slike utspill fra religiøse overhoder alvorlig?
All den tid deres retningsgivende brukasnvisninger er så stappfulle av blodtørst og død, og så mye kjønnsdiskriminering, oppfatter vi slike utspill kun som spill for galleriet.

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

 
Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

AnnonseAnnonse