Muslimer og kristne med felles uttalelse mot vold

Islamsk Råd og Mellomkirkelig råd for Den norske kirke presenterte mandag en fellesuttalelse mot kjønnsbasert vold og vold i nære relasjoner.

– Vold i nære relasjoner kan aldri rettferdiggjøres, slår generalsekretær i Muslimsk Råd Norge, Shoaib M. Sultan fast overfor kirken.no.

– Som religiøse ledere tar vi sterkt avstand fra alle forsøk på religiøs legitimering av vold i nære relasjoner. Det er misbruk av våre religioner, understreker Fykse Tveit.

Her er hele saken.

Er det bare vi som har problemer med å ta slike utspill fra religiøse overhoder alvorlig?
All den tid deres retningsgivende brukasnvisninger er så stappfulle av blodtørst og død, og så mye kjønnsdiskriminering, oppfatter vi slike utspill kun som spill for galleriet.

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

 
Orkide og kaktus

Vi har delt ut ros og ris igjen.

Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

AnnonseAnnonse