Pressemelding fra DnH

Pressemelding fra DnH

 

Hedningsamfunnets 35. årsmøte prioriterer islam-kritikk

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.11.2009 kl 11:10

Pressemelding fra Hedningsamfunnet 19. november 2009:

Hedningsamfunnets 35. årsmøte prioriterer islam-kritikk

Kunnskap om og kritikk av islam vil stå øverst på Hedningsamfunnets dagsorden i året som kommer. Organisasjonen vil styrke kontakten mot sekulære muslimer i Norge, og bidra i kampen mot overgrep som skjer i vårt eget land spesielt mot barn, ungdommer, kvinner og homofile.

I mange år har ønsket om å styrke toleranse og et fargerikt fellesskap ført til en manglende oppmerksomhet og kritikk i politikk, kulturliv og media mot en kultur som medfører slike overgrep. Frykt for rasiststemplet har på samme måte bidratt til unnfallenhet. Hedningsamfunnet vil kjempe mot et toleransebegrep som innebærer å lukke øynene, og bruke seriøse og humoristiske virkemidler for å fremme sine synspunkter.

Hedningsamfunnet vil også arbeide mot den religiøse dominansen i det nye RLE-faget i skolen, som preges av kristne forfattere og språkbruk. I dette faget begrunnes styrket opplæring i kristne dogmer og riter med behovet for å styrke den "kristne kulturarven". Bakgrunnen er trolig frykt for islam. Hedningsamfunnet vil at vi møter islam med kunnskap og diskusjon og ikke setter «vår Gud» opp mot «deres Allah». Vår kulturarv er så meget mer enn kristen, hevder hedningene, som blant annet savner ateismens historie i livssynsundervisningen.

Hilsen

Dagfinn Eckhoff, styreleder
og
Morten Rølling, sekretær

Det norske Hedningsamfunn
Postboks 61
1751 Halden
www.hedning.no

Nøkkelord

Siste nytt i Fra DnH

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Orkide og kaktus

Vi har delt ut ros og ris igjen.

Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

 
Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Morten Guldberg leder i Hedningsamfunnet og styremedlem i Skepsis

Fritanke.no bringer en sak om vår nyvalgte leder.

Man er imponert...

Historieløs, men på hvilket nivå?

AnnonseAnnonse