Pressemelding fra DnH

 

Hedningsamfunnets 35. årsmøte prioriterer islam-kritikk

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.11.2009 kl 11:10

Ateistene
Hedningsamfunnet

Pressemelding fra Hedningsamfunnet 19. november 2009:

Hedningsamfunnets 35. årsmøte prioriterer islam-kritikk

Kunnskap om og kritikk av islam vil stå øverst på Hedningsamfunnets dagsorden i året som kommer. Organisasjonen vil styrke kontakten mot sekulære muslimer i Norge, og bidra i kampen mot overgrep som skjer i vårt eget land spesielt mot barn, ungdommer, kvinner og homofile.

I mange år har ønsket om å styrke toleranse og et fargerikt fellesskap ført til en manglende oppmerksomhet og kritikk i politikk, kulturliv og media mot en kultur som medfører slike overgrep. Frykt for rasiststemplet har på samme måte bidratt til unnfallenhet. Hedningsamfunnet vil kjempe mot et toleransebegrep som innebærer å lukke øynene, og bruke seriøse og humoristiske virkemidler for å fremme sine synspunkter.

Hedningsamfunnet vil også arbeide mot den religiøse dominansen i det nye RLE-faget i skolen, som preges av kristne forfattere og språkbruk. I dette faget begrunnes styrket opplæring i kristne dogmer og riter med behovet for å styrke den "kristne kulturarven". Bakgrunnen er trolig frykt for islam. Hedningsamfunnet vil at vi møter islam med kunnskap og diskusjon og ikke setter «vår Gud» opp mot «deres Allah». Vår kulturarv er så meget mer enn kristen, hevder hedningene, som blant annet savner ateismens historie i livssynsundervisningen.

Hilsen

Dagfinn Eckhoff, styreleder
og
Morten Rølling, sekretær

Det norske Hedningsamfunn
Postboks 61
1751 Halden
www.hedning.no

Nøkkelord

Siste nytt i Fra DnH

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Mål: En inkluderende, objektiv og faktabasert skole for framtidens voksne.

For innmelding i Ateistene

Religiøs polarisering blir større. Ateistene vil være et alternativ for den som ønsker en rasjonell tilnærming til verden.

Omskjæring, igjen

Vi har sendt følgende til SV og Venstre

 
Historien bak et påskestunt

Hva skal et nakent kors brukes til?

Samar fra Syria - norsk ateist

"Jeg synes det er synd at folk holder seg til religion, vil at de skal oppdage hvor mye vondt religion skaper – ikke minst drap og undertrykkelse."

Fra Fritanke.no