Pressemelding fra DnH

 

Hedningsamfunnets 35. årsmøte prioriterer islam-kritikk

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.11.2009 kl 11:10

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Pressemelding fra Hedningsamfunnet 19. november 2009:

Hedningsamfunnets 35. årsmøte prioriterer islam-kritikk

Kunnskap om og kritikk av islam vil stå øverst på Hedningsamfunnets dagsorden i året som kommer. Organisasjonen vil styrke kontakten mot sekulære muslimer i Norge, og bidra i kampen mot overgrep som skjer i vårt eget land spesielt mot barn, ungdommer, kvinner og homofile.

I mange år har ønsket om å styrke toleranse og et fargerikt fellesskap ført til en manglende oppmerksomhet og kritikk i politikk, kulturliv og media mot en kultur som medfører slike overgrep. Frykt for rasiststemplet har på samme måte bidratt til unnfallenhet. Hedningsamfunnet vil kjempe mot et toleransebegrep som innebærer å lukke øynene, og bruke seriøse og humoristiske virkemidler for å fremme sine synspunkter.

Hedningsamfunnet vil også arbeide mot den religiøse dominansen i det nye RLE-faget i skolen, som preges av kristne forfattere og språkbruk. I dette faget begrunnes styrket opplæring i kristne dogmer og riter med behovet for å styrke den "kristne kulturarven". Bakgrunnen er trolig frykt for islam. Hedningsamfunnet vil at vi møter islam med kunnskap og diskusjon og ikke setter «vår Gud» opp mot «deres Allah». Vår kulturarv er så meget mer enn kristen, hevder hedningene, som blant annet savner ateismens historie i livssynsundervisningen.

Hilsen

Dagfinn Eckhoff, styreleder
og
Morten Rølling, sekretær

Det norske Hedningsamfunn
Postboks 61
1751 Halden
www.hedning.no

Nøkkelord

Siste nytt i Fra DnH

Ny bok fra Ronnie Johanson

Levi Fragell har omtalt Ronnie Johanson som "landets mest kunnskapsrike religionskritiker", og endelig kan vi få ta del i mer kunnskap fra den kanten, perfekt timing til påska!

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

 
Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.