Endetid i Midtøsten - og her

Det er pussig hvordan vi ryster av oss tsunamier og jordskjelv i varmere og fjernere strøk, men fremkaller endetidsskrekk og helvetesangst når røyken gufser frem på vår egen lille sagaøy.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.04.2010 kl 01:46

Ateistene
Hedningsamfunnet

Egentlig en ganske lokal dommedag litt sør for polarsirkelen, selv om det gufser svovel og røyk over det meste av vårt kontinent.

Men disse endetidstankene kommer sydfra. Jesus er Bibelens eneste helvetesprofet, og dommeren som skal sende de troende til paradis og resten til helvete. Trolig stammer mye av våre norrøne Ragnarokkforestillinger også fra Midt-Østens Armageddon. Det får ekspertene strides litt om?

Prolemene i nordlig flytrafikk fikk Stavanger Aftenblad, NTB og NRK til å søke råd hos hedningene, og jeg måtte skynde meg å orientere meg nærmere i materien. Hvordan står det for eksempel til med dommedag blant våre nye landsmenn?

Jeg ringte til en av våre muslimske eksperter,som forteller at Islams dommedag er minst like dum og vulgær som den kristne. Men langt mer opptatt av sex sett med manneøyne.

Også i Islam (i Koranen) er det slik at det bare er gud som vet når dommedag skal komme. Det kan bli ganske uryddig, for det vil skje mens mange fortsatt lever her på jorden. Samtidig skal folk komme ut av gravene sine, og gjenoppstå i 20-årsalderen Hver får sin livs bok utdelt, og alle skal stå foran Gud og få sin dom - Helvete eller paradis.
Helvete er fullt av ild, kokende vann og olje. I Paradis er det jomfruer og unge gutter som mennene skal kose seg med. Der renner elver av melk, vin(!) og honning, og man kles med perler og silkeklær.

Kvinnene kan også komme inn, men de seksuelle slavene er der for mennenes skyld.

Vi kan alle spekulere over en usikker fremtid. Det viktigste er kanskje å bruke hue og forsøke å bidra til at dommedag ikke kommer med det første.
Sex, melk, vin og honning får vi nyte mens vi har evnen til det.

Dagfinn

Siste nytt i Fra DnH

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Mål: En inkluderende, objektiv og faktabasert skole for framtidens voksne.

For innmelding i Ateistene

Religiøs polarisering blir større. Ateistene vil være et alternativ for den som ønsker en rasjonell tilnærming til verden.

Omskjæring, igjen

Vi har sendt følgende til SV og Venstre

 
Historien bak et påskestunt

Hva skal et nakent kors brukes til?

Samar fra Syria - norsk ateist

"Jeg synes det er synd at folk holder seg til religion, vil at de skal oppdage hvor mye vondt religion skaper – ikke minst drap og undertrykkelse."

Fra Fritanke.no