Unge kristne og muslimer utsettes for tvang

 

Ungdommer fra kristne og muslimske familier tvinges til å bruke religiøse symboler, opplyser Redd Barna og Selvhjelp for innvandrere og flyktninger (SEIF).

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.03.2010 kl 09:20

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

De to organisasjonene opplever en jevn strøm av henvendelser fra barn og unge som blir utsatt for religiøs tvang.

– Det er viktig å rette søkelyset mot barn som opplever slike krenkelser. Vi tør ikke debattere disse tingene fordi mange mener religion og trosspørsmål tilhører privatlivets fred, sier Marianne Borgen, leder av Redd Barnas Norgesprogram, til Aftenposten.

Redd Barna melder om norske kristne ungdommer som straffes fysisk og psykisk når de bryter med trossamfunnets normer.

– De forteller om en streng religiøs oppdragelse hvor kontakt med barn og ungdom utenfor trossamfunnet er forbudt, og hvor både hverdag og fritid er preget av religion, sier Borgen.

Mer finner du her.

Nøkkelord

Siste nytt i Barn/unge

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

 

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Human-Etisk Forbund reagerer på statsminister Erna Solbergs utspill om skolegudstjenester