Muslimer skeptiske til muslimsk skole

Vil gjøre integreringen vanskeligere, mener muslimsk nettverk.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.05.2010 kl 00:21

Profilerte muslimer er splittet i synet på oppstarten av en muslimsk skole i Oslo. Det liberale muslimske nettverket er kritisk, mens Fritt Ord-prisvinner Bushra Ishaq er positiv.

Nyheten om at det er gitt klarsignal til en muslimsk skole i Oslo, møtes med stor skepsis – også i deler av det muslimske miljøet.

– Det vil føre til både religiøs og etnisk segregering, og de vil ikke ha mulighet til å bli integrert i det norske samfunnet, sier Tina Shagufta Kornmo.

Hele saken leses her.

Nøkkelord

Siste nytt i Barn/unge

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

 
Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Human-Etisk Forbund reagerer på statsminister Erna Solbergs utspill om skolegudstjenester

Den katolske kirke rir igjen

Den katolske kirke legger til rette for for at overgrep mot barn skal kunne utføres og skjules ved at den krever at katolske prester skal leve i sølibat, samt at overgrep ikke skal meldes direkte til politiet, men til Vatikanet. Nå er det kommet avsløringer om at flere katolske menigheter i USA skal...

AnnonseAnnonse