Islamkritikk ga fengsel

Islamkritikk ga fengsel

FOTO: Privat

Egyptiske (og medlem av Hedningsamfunnet) Khaled skrev anti-islamske innlegg på Facebook og satt 5 måneder i fengsel. I går ble han arrestert på nytt. Over hele Midtøsten brukes internett til opprør mot religion.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.02.2013 kl 18:58

I går ble Khaled arrestert og blir trolig raskt deportert til hans opprinnelige hjemland Egypt. NRK har fulgt hans situasjon det siste halvåret etter å ha fått kontakt med ham via norske støttespillere på en ateistisk nettside.
Kastet i fengsel

Den dramatiske historien startet for et år siden. I januar 2012 banket sivilt sikkerhetspoliti på døra til trykkeriet der han jobbet som grafisk designer. Mennene ville vite hvem som hadde publisert hundrevis av innlegg på Facebook med innhold som kritiserte islam.

– Jeg trodde jeg var i et land med frihet, men tok feil, sier han til NRK.
Fryktet det verste

Khaled har hele sitt voksne liv brukt navnet Tony Saint Marc og har vært åpen med sitt ateistiske syn og fornektet islam som den rette lære. Dette førte til brudd med familien i Egypt og etter trusler på nett emigrerte han til De forente arabiske emirater i 2009.

18. januar i fjor ble han arrestert og kjørt til et fengsel utenfor Abu Dhabi. Underveis lurte han på om han ville få se sin kone og datter igjen.

I avhør og foran dommerne tilsto han at han ikke anerkjente islam som den rette lære. Han benyttet aldri muligheten til å ta det enkle standpunktet, som ville være å gå tilbake på sin kritikk av islam og profeten Mohammed.

Les hele saken og hør radiodokumentaren her.

Siste nytt i Fra DnH

Orkide og kaktus

Vi har delt ut ros og ris igjen.

Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

 
Morten Guldberg leder i Hedningsamfunnet og styremedlem i Skepsis

Fritanke.no bringer en sak om vår nyvalgte leder.

Man er imponert...

Historieløs, men på hvilket nivå?

Kaktus, denne gang fysisk

Soleklar kandidat

AnnonseAnnonse