Islamkritikk ga fengsel

FOTO: Privat

Egyptiske (og medlem av Hedningsamfunnet) Khaled skrev anti-islamske innlegg på Facebook og satt 5 måneder i fengsel. I går ble han arrestert på nytt. Over hele Midtøsten brukes internett til opprør mot religion.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.02.2013 kl 18:58

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

I går ble Khaled arrestert og blir trolig raskt deportert til hans opprinnelige hjemland Egypt. NRK har fulgt hans situasjon det siste halvåret etter å ha fått kontakt med ham via norske støttespillere på en ateistisk nettside.
Kastet i fengsel

Den dramatiske historien startet for et år siden. I januar 2012 banket sivilt sikkerhetspoliti på døra til trykkeriet der han jobbet som grafisk designer. Mennene ville vite hvem som hadde publisert hundrevis av innlegg på Facebook med innhold som kritiserte islam.

– Jeg trodde jeg var i et land med frihet, men tok feil, sier han til NRK.
Fryktet det verste

Khaled har hele sitt voksne liv brukt navnet Tony Saint Marc og har vært åpen med sitt ateistiske syn og fornektet islam som den rette lære. Dette førte til brudd med familien i Egypt og etter trusler på nett emigrerte han til De forente arabiske emirater i 2009.

18. januar i fjor ble han arrestert og kjørt til et fengsel utenfor Abu Dhabi. Underveis lurte han på om han ville få se sin kone og datter igjen.

I avhør og foran dommerne tilsto han at han ikke anerkjente islam som den rette lære. Han benyttet aldri muligheten til å ta det enkle standpunktet, som ville være å gå tilbake på sin kritikk av islam og profeten Mohammed.

Les hele saken og hør radiodokumentaren her.

Siste nytt i Fra DnH

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...