Dømme Koranen

I september ville den amerikanske pastoren Terry Jones brenne Koranen. Nå stiller han den for en selvlaget domstol.

Tekst:

Publisert:

Ateistene
Hedningsamfunnet

Blir muslimenes hellige bok funnet skyldig, vil den ifølge Jones enten bli brent, druknet, makulert eller skutt(!). Besøkende til hans menighets nettside oppfordres nå til å stemme på straffeform.

Trakk bålplaner. Sist gang Florida-pastoren rykket ut mot Koranen truet han med å brenne to hundre eksemplarer på niårsdagen for angrepet mot World Trade Center. Det vakte ikke bare rasende reaksjoner fra muslimer over hele verden, men også fra kristne organisasjoner og advarsler fra president Obama.

«Døm Koranen-dag». De nye planene mot Koranen har pastoren kommet med i et innlegg på YouTube: Den 20. mars skal han og menigheten arrangere en «Døm Koranen-dag» der «Koranen stilles for retten».

Anklagen er ifølge pastoren «mord, voldtekt, bedrag og ansvar for terrorhandlinger over hele verden».

Du kan lese mer om saken her.

Kan noen bare slå opp på en hvilken som helst side i hans egen rettesnor og vise ham hvor mye faenskap som står der? Intet problem å finne verken mord, voldtekt, bedrag og ansvar for terrorhandlinger der, heller.
Var det ikke noe med noe grus og noen bygninger av lett knusbart materiale, tro...?

Nøkkelord

Siste nytt i Islam

Samar fra Syria - norsk ateist

"Jeg synes det er synd at folk holder seg til religion, vil at de skal oppdage hvor mye vondt religion skaper – ikke minst drap og undertrykkelse."

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

 
Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.