Det muslimske brorskap danner parti i Egypt

Egypts muslimske brorskap har dannet et nytt parti som vil kjempe om opptil halvparten av setene i landets nasjonalforsamling.

Tekst:

Publisert:

Ateistene
Hedningsamfunnet

Det nye Frihets- og rettferdighetspartiets leder, Mohamed Mursi, understreker at partiet ikke er islamistisk i betydningen av at det ønsker å grunnlegge en stat der muslimske skriftlærde sitter med makten.

- Det er ikke et islamistisk parti i den tradisjonelle forstand - det er ikke teokratisk. Partiet er borgerlig, fremhevet Mursi, som er talsmann og leder for Brorskapets rådgivningsbyrå.

Egypts grunnlov forbyr partier som er basert på religion, klasse eller regional tilhørighet.

Her er mer om saken.

Går det slik Walid al-Kubaisi har fryktet?

Siste nytt i Islam

Samar fra Syria - norsk ateist

"Jeg synes det er synd at folk holder seg til religion, vil at de skal oppdage hvor mye vondt religion skaper – ikke minst drap og undertrykkelse."

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

 
Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.