Bråk om korset på Ground Zero

 

NEW YORK (NRK.no): Den amerikanske ateistforeningen har gått til søksmål for å hindre at minnesmerket for 11. september bare skal bestå av kristne symboler. Midt i stridens hete står to stålbjelker, formet som et kors.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.09.2011 kl 22:06

Ateistene
Hedningsamfunnet

Krangelen dreier seg altså om to stålbjelker fra World Trade Center, som ble funnet under oppryddingen på Ground Zero.

Bjelkene var formet som et kors, og ble raskt omfavnet som et symbol på tro og håp.

Korset har de siste fem årene stått utenfor en katolsk kirke i New York, men i forrige måned ble det innlemmet i samlingen til det offisielle 11. september-museet og minnesmerket på Ground Zero.

Det fikk organisasjonen American Atheists til å reagere.

Ettersom korset skal stå på offentlig eiendom i et museum som er delvis statsfinansiert, mener de at innlemmelsen er et brudd på grunnloven.

– Vår hovedinnvending dreier seg om likestilling. Det er ikke selve korset vi protesterer mot, men det faktum at inkluderingen av korset ekskluderer alle andre, sier organisasjonens leder David Silverman til NRK.

Mer interessant om denne saken her.

Nøkkelord

Siste nytt i Islam

Samar fra Syria - norsk ateist

"Jeg synes det er synd at folk holder seg til religion, vil at de skal oppdage hvor mye vondt religion skaper – ikke minst drap og undertrykkelse."

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

 
Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.