Ny hennamote i Dagestan

Ny hennamote i Dagestan

FOTO: Shiva

Russiske muslimer strømmer til Kizlyar i Dagestan for å se versene fra Koranen som dukker opp på den lille babyens hud hver uke.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.10.2009 kl 22:49

VGTV har i dag en sak om "Koranbabyen", en liten gutt i Kizlyar i Dagestan. Sitater fra muslimenes hellige bok, Koranen, har i følge foreldrene begynt å komme til syne på guttens kropp.

For meg ser det heller ut til at dette i beste fall er harmløs hennatatovering eller i verste fall barnemishandling. Det kan selvsagt være Allah som driver med dette, men å bry seg med å skrive Koranvers på en gutts kropp istedenfor å ta tak i de virkelige problemene i verden virker smålig.

Shivas blogg finner du her.

(Gjengitt med tillatelse.)

Siste nytt i Barn/unge

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

 
Kaktus til JErna!

Da har leder Morten Guldberg overlevert kaktus til stasministerens kontor!

Human-Etisk Forbund reagerer på statsminister Erna Solbergs utspill om skolegudstjenester

Den katolske kirke rir igjen

Den katolske kirke legger til rette for for at overgrep mot barn skal kunne utføres og skjules ved at den krever at katolske prester skal leve i sølibat, samt at overgrep ikke skal meldes direkte til politiet, men til Vatikanet. Nå er det kommet avsløringer om at flere katolske menigheter i USA skal...

AnnonseAnnonse