Skulle stanse snikliberalisering

Skulle stanse snikliberalisering

Tegning fra åpningen av møtet i Calmeyergaten. Generealsekretær Joh. M. Wisløff på talerstolen, innfeltet er professor Absalon Taranger og Misjonssambandshøvding Ludvig Hope. FOTO: Foto: Fra boken Norsk Kirkehistorie bind III av C. Fr. Wisløff (1971)

Litt historikk: For nitti år siden ble 950 misjons- og kirkeledere enige om å stenge liberale teologer ute fra bedehuset.

De hadde sett med bekymring på at Den norske kirkes biskoper ikke tok affære mot liberale prester, og vedtok det som på kirkenorsk kalles Calmeyergatelinjen: Å ha minst mulig kontakt med liberale teologer.

Stavanger-biskop Erling Pettersen er den hittil siste som er blitt offer for vedtaket. Følgelig fikk Pettersen som nyutnevnt biskop i fjor beskjed om at han ikke var velkommen til å tale på bedehuset.

Mer om Calmeyergatelinja her.

Siste nytt i Hjemme

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

 
Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

AnnonseAnnonse