Skulle stanse snikliberalisering

Skulle stanse snikliberalisering

Tegning fra åpningen av møtet i Calmeyergaten. Generealsekretær Joh. M. Wisløff på talerstolen, innfeltet er professor Absalon Taranger og Misjonssambandshøvding Ludvig Hope. FOTO: Foto: Fra boken Norsk Kirkehistorie bind III av C. Fr. Wisløff (1971)

Litt historikk: For nitti år siden ble 950 misjons- og kirkeledere enige om å stenge liberale teologer ute fra bedehuset.

De hadde sett med bekymring på at Den norske kirkes biskoper ikke tok affære mot liberale prester, og vedtok det som på kirkenorsk kalles Calmeyergatelinjen: Å ha minst mulig kontakt med liberale teologer.

Stavanger-biskop Erling Pettersen er den hittil siste som er blitt offer for vedtaket. Følgelig fikk Pettersen som nyutnevnt biskop i fjor beskjed om at han ikke var velkommen til å tale på bedehuset.

Mer om Calmeyergatelinja her.

Siste nytt i Hjemme

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

 
Orkide og kaktus

Vi har delt ut ros og ris igjen.

Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

AnnonseAnnonse