Litt hysterisk historisk om jomfruen

EVIG JOMFRU? Fra det 5. århundre var den allment akseptert at Maria ikke fikk flere barn etter Jesus. Bibelen nevner imidlertid hans søsken. Dette kunstverket fra 1618 viser Den ubesmittede unnfangelse, Inmaculada Concepción. FOTO: WIKIMEDIA

Var Maria jomfru? Derom strides de lærde, tydeligvis...

Tekst:

Publisert:

Ateistene
Hedningsamfunnet

"JESUS SYNES HELLER IKKE OPPRINNELIG å være barn av en jomfru i Det nye testamentet. Det er ingenting om jomfrufødsel i de tidligste kristne skriftene. Det er ikke enighet i evangeliene om hvordan hun ble gravid.

Markusevangeliet, som er det eldste (antakelig rundt 70 e.Kr.), nevner ikke noen jomfrufødsel. Evangeliet tillegges Markus, Peters tolk, som skrev ned det han kunne huske Peter hadde fortalt.

Heller ikke i Paulus brev, de eldste bevarte kristne tekstene vi har, nevnes noe om at Jesus skal ha blitt unnfanget uten sex.

- Paulus burde ha nevnt det om han trodde det. Heller ikke Markusevangeliet står det noe om dette. I Matteusevangeliet forsøker man å kombinere at Maria var jomfru med Josefs stamtavle for å vise at Jesus stammer fra David, sier Endsjø.

Ættetavlen til Jesus er altså Josefs, for det var Josef som stammet fra Davids ætt, ikke Maria.

- Paulus sier at Jesus stammer fra David i kjøttet, det synes også som Paulus mener at Jesus ble Guds sønn ved adopsjon, sier Endsjø.

Paulus skriver nemlig at Jesus først ble «innsatt som Guds mektige sønn da han sto opp fra de døde,» altså at han ikke en gang var født som Guds sønn.

FORESTILLINGEN OM JOMFRUFØDSELEN dukker altså først opp i de senere evangeliene, sannsynligvis for å understreke Jesu status som Guds sønn."

Mer her.

Snakk om å prøve å få terrenget til å passe med kartet??

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Mål: En inkluderende, objektiv og faktabasert skole for framtidens voksne.

For innmelding i Ateistene

Religiøs polarisering blir større. Ateistene vil være et alternativ for den som ønsker en rasjonell tilnærming til verden.

Omskjæring, igjen

Vi har sendt følgende til SV og Venstre

 
Historien bak et påskestunt

Hva skal et nakent kors brukes til?

Fra Fritanke.no

Til Stortinget: Skam dere! La barnas kjønnsorgan være i fred!

Her er syv grunner til ikke å maltraktere underlivet til barn