Fagseminar ved Universitetet i Oslo 17. og 18. sep

Den 17. og 18. september arrangerer fagutvalgene ved Biologisk institutt og religionshistorie ved IKOS et to dager langt fagseminar hvor religion diskuteres i krysningspunktet mellom kulturvitenskap, evolusjonsbiologi, kognisjonsforskning og teologi. Vesentlige spørsmål om menneskets tilsynelatende iboende dragning mot det hellige vil bli stilt, og om du er heldig får du kanskje noen svar?

Fredag 17. September “Er Homo sapiens den eneste religiøse art?”

Lørdag 18. September “Hvorfor er vi ennå religiøse?”

Debatt: ”Trenger vi religion?”

Lørdag kveld vil vi ha en debatt i intime omgivelser på puben Uglebo etter at dagens seminar er overstått. Debatten vil ha tittelen: “Trenger vi religion?” Bjørn Vassnes, Valerie DeMarinis, Otto Krogseth, Lars Gule, Bjørn Grinde og Hanne Nabintu Herland vil presentere perspektiver fra kognisjonsforskningen, eksistensiell epidemiologi, religionsvitenskap, filosofi og evolusjonsbiologi.

Mer om seminaret her.

Siste nytt i Hjemme

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

 
Orkide og kaktus

Vi har delt ut ros og ris igjen.

Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

AnnonseAnnonse