Fagseminar ved Universitetet i Oslo 17. og 18. sep

Den 17. og 18. september arrangerer fagutvalgene ved Biologisk institutt og religionshistorie ved IKOS et to dager langt fagseminar hvor religion diskuteres i krysningspunktet mellom kulturvitenskap, evolusjonsbiologi, kognisjonsforskning og teologi. Vesentlige spørsmål om menneskets tilsynelatende iboende dragning mot det hellige vil bli stilt, og om du er heldig får du kanskje noen svar?

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Fredag 17. September “Er Homo sapiens den eneste religiøse art?”

Lørdag 18. September “Hvorfor er vi ennå religiøse?”

Debatt: ”Trenger vi religion?”

Lørdag kveld vil vi ha en debatt i intime omgivelser på puben Uglebo etter at dagens seminar er overstått. Debatten vil ha tittelen: “Trenger vi religion?” Bjørn Vassnes, Valerie DeMarinis, Otto Krogseth, Lars Gule, Bjørn Grinde og Hanne Nabintu Herland vil presentere perspektiver fra kognisjonsforskningen, eksistensiell epidemiologi, religionsvitenskap, filosofi og evolusjonsbiologi.

Mer om seminaret her.

Siste nytt i Hjemme

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...