– Den darwinistiske lære har vært og er til stor skade

Nylig kom professor Peder Tyvand med boken «Darwin 200 år - en festbrems». Tyvand har i mange år vært sterkt engasjert mot darwinismen og for skapelsesbevegelsen.

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

- Hvordan ser du på Darwin og ringvirkningene av hans tanker de siste 200 årene?
- Dette var en moteriktig tankebygning rundt 1850. Men Charles Darwin tok feil i sin tro på at tilegnede egenskaper ble videreført. Hans samtidige Gregor Mendel påviste at et individs arveegenskaper er en kombinasjon av foreldrenes egenskaper. Darwin trodde på en løs tanke om at alle arter har felles naturlig opphav og er halvfabrikata underveis fra mindre avanserte til mer avanserte former. Dette er fortsatt en løs tanke, men den har på 150 år bygd seg en akademisk status som absolutt sannhet. Darwins tanker har mange skadelige virkninger på menneskers tankeliv, sier Tyvand og fortsetter:

- Den neste grunnleggende tankefeilen i darwinismen er at den henter sine årsaker nedenfra. Darwinismen gir en uberettiget tro på at virkninger kan være rikere enn sine årsaker. Og så bruker man stadig begrepet «naturlig utvalg» som en tryllestav. Men naturlig utvalg er utelukkende et eliminasjonsprinsipp, som ikke bringer inn noe nytt. Det kan på ingen måte forklare noen form for avstamning fra en art til en annen art.

- Hva er hovedbudskapet i din bok?
- Det er at livet er uttrykk for oppskrifter (algoritmer). Oppskriftene er både blitt formulert og blir utført. Ingen utførelse uten formulering, og heller ingen formulering uten utførelse. Alt liv er oppskriftsbasert (algoritmisk), og alle oppskrifter (algoritmer) forutsetter liv. La oss se på mennesket. Formuleringen av livets oppskrift er arvestoffet i våre 46 kromosomer. Utførelsen av livets oppskrifter er alle prosesser som arvestoffet styrer: Alt fra den første celledeling til omsetning av næring og formering. Darwinismen er håpløst gammeldags fordi den ikke er algoritmisk. Lovene for den døde natur er heller ikke algoritmiske. Tilblivelsen av alle algoritmer må være basert på skapelse fordi både formuleringen og utførelsen av oppskriftene måtte være til stede hele veien.

Alt her: http://www.idag.no/aktuelt-oppslag.php3?ID=16188 og
http://nrk.no/nyheter/distrikt/ostafjells/telemark/1.6621454

Så det så...

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

AnnonseAnnonse