Vil ikke ha nissekort

FOTO: Aune Forlag

Gammeldagse fjøsnisse-motiver er det hotteste på julekortfronten i år. Men sørlendinger og vestlendinger vil helst ikke se en eneste nisse.

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Nå er årets julekort nettopp trykket og er snart på vei til butikkene. Det er det gamle som gjelder når vi skal velge hvilke julekort vi sender, og i år er moten mer nostalgisk enn noen gang.

Gamle fjøsnisser er altså det store i det meste av landet, men det gjelder ikke over alt. Sørlendinger og vestlendinger vil nemlig helst ha kristne motiv på kortene.

Ja, for som vi vet, er det stor forskjell på tro og overtro, spesielt på Sør- og Vestlandet...

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...