Vil ha multireligiøst fredssenter på Stiklestad

Nidaros-biskop Tor Singsaas er enig med den tidligere Oslo-biskopens forslag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.07.2011 kl 16:29

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

– Dette handler selvsagt ikke om å komme fram til en felles «ny religion», men å finne ut hvordan vi skal leve sammen i samfunnet, sier biskop Tor Singsaas.

Etter at tidligere Oslo-biskop Gunnar Stålsett gikk ut med ønsket om et multireligiøst fredssenter på Stiklestad, har ikke reaksjonene latt vente på seg. Spesielt DagenMagazinets redaktør, Vebjørn Selbekk, gikk mandag hardt ut både mot Stiklestad som arena, og generelt mot en dialog mellom religionene.

Dette
skal bli spennende å følge framover...

Siste nytt i Hjemme

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...