Vil bygge nøytrale seremonirom

Tros- og livssynssamfunn har stort behov for livssynsnøytrale seremonilokaler, viser ny rapport. Rapporten viser at Norge fortsatt har et stykke igjen til likebehandling mellom tros- og livssynssamfunn.

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Regjeringen vil blant annet bidra til flere livssynsnøytrale seremonilokaler, sa kulturminister Anniken Huitfeldt da hun mottok rapporten Livsfaseriter – religions- og livssynspolitiske utfordringer i Norge i går. Rapporten er den første store oversikten over hvordan tros- og livssynsnorge markerer viktige overganger i livet, og utfordringene det gir. Den viser at tros- og livssynssamfunn har stort behov for slike lokaler.

http://www.vl.no/samfunn/article4703915.ece

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Ny bok fra Ronnie Johanson

Levi Fragell har omtalt Ronnie Johanson som "landets mest kunnskapsrike religionskritiker", og endelig kan vi få ta del i mer kunnskap fra den kanten, perfekt timing til påska!

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

 
Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.