Trangt nåløye for homofile prester i Den norske Kirke

Trangt nåløye for homofile prester i Den norske Kirke

 

Til tross for at Kirkemøtet for fem år siden vedtok at homofilt samlevende kan være prester i Den norske Kirke, er det svært få som blir tilsatt.

For fem år siden vedtok Kirkemøtet at homofilt samlevende kan være prester i Den norske kirke. Likevel er det svært få prester som lever i homofile parforhold blitt tilsatt i Den norske Kirke.

"Dette handler om en totalkommunikasjon fra en kirke som utnytter til fulle den gavepakken Stortinget har gitt den i form av retten til å diskriminere homofile søkere", uttaler Geir Wiknes, leder i Åpen Kirkegruppe for homofile og lesbiske.

Les mer her

Siste nytt i Hjemme

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

 
Orkide og kaktus

Vi har delt ut ros og ris igjen.

Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

AnnonseAnnonse