Snart påske

Den kristne høytiden som er viktigst for kristendommen. Jesus lot seg korsfeste for å frelse menneskeheten. Han døde for oss. Deg og meg. For at vi skal få evig liv, frelse, nåde. Den ultimate altruisme: Å gi sitt liv for andre. Totalt uskyldig og sakesløs. Lammet. Offerlammet. En uendelig vakker historie.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.04.2010 kl 13:54

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Jeg må bare få påpeke et par småting ved denne historien.

(For det første er det ting ved korsfestelseshistorien som sannsynligvis er fullstendig feil, rent historisk og medisinsk sett, men det kan jeg komme tilbake til, dersom noen vil ta opp den saken.)

1 Gud er allmektig. Dersom han ville frelse oss fra synd og fortapelse og helvetes pine, hvorfor kunne han ikke bare si «Dere er tilgitt!» og så ferdig med det? Hvorfor måtte han ta livet av noen, sin sønn, seg sjøl? Og hvorfor skulle menneskene lære noe av at EN ANNEN måtte dø for de hadde gjort? Til vanlig lærer vi ungene at om vi lar noen andre ta ansvaret for feil vi begår, så er det «feigt». Allikevel har vi en religion som baserer seg på nettopp dette prinsippet.

Hvorfor får menenskene tilgivelse FORDI det begår den synd å drepe Guds sønn? Det er en forskrudd logikk.

2 Jesus ga sitt liv, han visste han skulle dø, han lot seg bevisst og med overlegg drepe. Pr definisjon er dette sjøldrap, noe som kirka alltid har fordømt og forbudt.

3 Jesus ofret seg sjøl, og sto opp fra det døde. Hvor stort offer er det å gi kollekt, og deretter få kollekten tilbake når man forlater kirka?

Ifølge oppstandelsesdogmet kviknet Jesus til på ordentlig, og dro opp til himmelen, i levende live. Hva slags offer er det vi snakker om DA? Han døde ikke på ordentlig. Så han ga ikke sitt liv for deg, så veldig.

Ha en god påske – uten dårlig samvittighet fordi du liksom har skylda for at den gode, snille menneskevennen Jesus måtte dø.

(Denne ble sendt noen aviser, og tatt inn i ihvertfall et par.)

Siste nytt i Hjemme

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...