Rema-Jesus

Jesus ville åpenbart ikke ha handla på Ultra.

Stephen Cottrell, biskopen i den engelske byen Reading, advarer mot at kirken fremstår som et sted for den velutdannende og «fine» middelklassen.

Han mener Church of England må bli mer som lavpriskjeden Aldi og mindre som den langt dyrere butikkjeden Marks & Spencer.

- Jesus ville antagelig handlet på Aldi, sier biskop Cottrell.

Rekordlave besøkstall

De andre virkemidlene i kampanjen for å få engelskmennene tilbake i kirkene, inkluderer en raplåt på radio. Det er første gang noen sinne at den engelske kirken betaler for radioreklame.

Biskopen i Sheffield har tatt i bruk youtube. Biskopen i Donkaster har besøkt kirker i nærområdet fra motorsykkelryggen.

Kampanjen ble satt i gang da det ble klart at Church of England gjennomsnittsbesøkstall på en tilfeldig valgt søndag nå har falt under den symbolske grensen på én million.

Her finner du mer om britenes kirkeproblemer.

Her, derimot, kan du lese litt om de samme tilstandene her heime.

Nordmenn er blant Europas minst aktive kirkegjengere. Bare 2 prosent møter opp til gudstjenestene, viser en ny europeisk undersøkelse.

Den norske kirke, der omkring 80 prosent av oss er medlemmer, trekker rundt 100.000 til gudstjeneste hver søndag. Det tilsvarer 2 prosent av befolkningen.

Krise. Bare 10 prosent av de spurte i Norge sier de går i kirken én gang i måneden eller oftere. Blant de 31 landene som er med i undersøkelsen er det bare Estland som har en lavere andel faste kirkegjengere med sine 8,8 prosent. Tilsvarende tall for Polen er 71,5 prosent, viser ferske tall fra European Social Survey (ESS).

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

 
Orkide og kaktus

Vi har delt ut ros og ris igjen.

Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

AnnonseAnnonse