Raif Badawi får saken sin opp på ny

FOTO: Amnesty

Hvis vi skal tro nyhetene.

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Den vanvittige saken med Raif Badawi, som ble idømt ti år fengsel, 1000 piskeslag - fordelt på 20 omganger - ti års utreiseforbud etter avlagt fengselsdom, og hysteriske mengder i bot, alt for en blog hvor han ønsket å ta opp mennekserettigheter, blir kanskje løst.

Han har mottatt en runde med femti piskeslag (fredag 9.1.15), men slapp i dag, av "medisinske årsaker".

Imidlertid har det - etter lang, utrolig merkelig stillhet fra både media og politikere! - i et siste blitt mobilisert mot denne uhyrligheten.

Amnesty Norge arrangerte i morges protestaksjoner utenfor ambassaden, her er bilder (Facebook)
Og i kveld kan vi lese at Saudiarabia skal ta opp saken igjen.

Her.

Det er BBC som melder saken.

Siste nytt i Hjemme

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

AnnonseAnnonse