Predikant forsøkte å vekke dødt barn til live

- Helbredelse er mye mer vanlig i Afrika, påstår predikanten Svein-Magne Pedersen (62) som sier han har forsøkt å vekke et dødt barn til live på Sunnmøre.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.03.2010 kl 20:55

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Evangelisten opptrådte i Ørsta Kirke på Sunnmøre lørdag kveld. Før vekkelsesmøtet gikk han ut og hevdet at han kunne helbrede aids og kreft - ved Guds hjelp.

62-åringen sa også at han hadde forsøkt å vekke døde til live igjen, nettopp i området hvor han var tilbake i helgen.

- Et barn hadde dødd og de pårørende ba meg å hjelpe. Jeg måtte opp og ba til Gud om å vekke barnet til live igjen. Det skjedde ikke, men foreldrene var glade for at jeg hadde prøvd, forteller Svein-Magne Pedersen til Sunnmørsposten.

- Er det ikke vel optimistisk å tro at en kan vekke døde, og hvilke holdepunkter har du for dette?, spør journalisten.

- Når folk er i nød og har et lite håp kan en ikke være så kald at en sier nei til dette. Og i Matteus-evangeliet sier Jesus at vi skal helbrede syke og vekke opp de døde, svarer Pedersen, som er daglig leder i Misjonen Jesus Leger.

I fjor hadde firmaet inntekter på langt over 15 millioner kroner. Teologiprofessor Per Magne Aadnanes mener hans bedrift er uetisk.

- Det er ikke kjekt å sitte i rullestol og bli bedt for og så er det ingen ting skjer. Det etisk betenkelig og teologisk ikke forsvarlig. Det er et overgrep mot folk, mot alle de som ikke blir helbredet. Det er vanskelig å dokumentere det han driver med. Det er nesten umulig, mener han.

Svein-Magne Pedersen har ingen forståelse for kritikken.

- Jeg lover aldri helbredelse. Det er ikke alltid noen blir friske av å gå til legen heller. Jeg mener kritikken fra teologiprofessoren er kunstig, merkelig og ubibelsk. Jeg skjønner ikke hvordan han tenker. Han kan umulig ha tenkt gjennom det han sier.

Her kan du lese hele saken.

Vi er litt ambivalente til dette. På den ene siden vil vi gi Pedersen rett i kritikken av professoren. Hvorfor har professoren så lite tillit til sin egen Bibel?
Men samtidig må vi få spekulere ved åndsevnene og egoet til Pedersen, som tror han kan helbrede alvorlig syke mennesker og vekke døde.
Forresten, åndsevnene er åpenbart helt på topp hva angår kremmerånd...

Siste nytt i Hjemme

Ny bok fra Ronnie Johanson

Levi Fragell har omtalt Ronnie Johanson som "landets mest kunnskapsrike religionskritiker", og endelig kan vi få ta del i mer kunnskap fra den kanten, perfekt timing til påska!

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

 
Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.