Ny livssynspolitikk på vei

Etter to års arbeid overleverer Stålsett-utvalget sin utredning om ny livssynspolitikk mandag 7. januar til kulturminister Hadia Tadjik.

Human-Etisk Forbund mener at staten må legge til rette for et mangfoldig samfunn hvor alle har trosfrihet. Utvalget har vært ledet av BymisjonensSturla Stålsett og Bente Sandvig fra Human-Etisk Forbund. Religionsutøvelse i offentlige institusjoner, medlemsrotet i Den Norske Kirke og religiøse hodeplagg til uniformer er noen av sakene som har vært drøftet.

Les mer her

 

Siste nytt i Hjemme

Lavmål fra NRK

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

Totalt fravær av rasisme er ikke det samme som rasisme

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

 
Orkide og kaktus

Orkide og kaktus

Vi har delt ut ros og ris igjen.

Ronnie Johanson anmelder bok

Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

 

Om tegneseriehelter og sensur

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

Mener KRLE bereder grunnen for svindlere

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

 
AnnonseAnnonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!