KrFU for obligatorisk borgerlig vigsel

Noe overraskende, men ikke desto mer positivt.

"Landsmøtet gikk også inn for å innføre obligatorisk borgerlig vigsel. Siktemålet er ifølge resolusjonen å markere samfunnets ansvar for samlivslovgivningen og trossamfunnenes frihet i lære- og ordningsspørsmål."

Så sjøl om det for dem er mye egeninteresse som driver dem, er saken ikke desto mindre viktig.

Ekteskap er en juridisk, borgerlig, samfunnsmessig greie, som burde vært holdt utenfor religionen. (At noen vil foreta noe ekstra i kirka, med litt veldignelse og noen religiøse ord, får være opp til den enkelte.)

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

 
Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

AnnonseAnnonse