KrFU for obligatorisk borgerlig vigsel

Noe overraskende, men ikke desto mer positivt.

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

"Landsmøtet gikk også inn for å innføre obligatorisk borgerlig vigsel. Siktemålet er ifølge resolusjonen å markere samfunnets ansvar for samlivslovgivningen og trossamfunnenes frihet i lære- og ordningsspørsmål."

Så sjøl om det for dem er mye egeninteresse som driver dem, er saken ikke desto mindre viktig.

Ekteskap er en juridisk, borgerlig, samfunnsmessig greie, som burde vært holdt utenfor religionen. (At noen vil foreta noe ekstra i kirka, med litt veldignelse og noen religiøse ord, får være opp til den enkelte.)

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Ny bok fra Ronnie Johanson

Levi Fragell har omtalt Ronnie Johanson som "landets mest kunnskapsrike religionskritiker", og endelig kan vi få ta del i mer kunnskap fra den kanten, perfekt timing til påska!

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

 
Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.