KrF-topper: Homosaken ødelegger oss

Selvransakelsen er i full gang etter nok et dårlig valgresultat for KrF. Øyvind Håbrekke, som stakk av med utjevningsmandatet i Sør-Trøndelag, trekker fram homofilisaken som en viktig årsak for å forklare det historisk svake valget.

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

– Veldig mange oppfatter at vi ikke tar de homofiles menneskeverd på alvor. Jeg er ikke enig i det. Men når andre opplever at vi ikke tar denne gruppen på alvor så mister de også tilliten til oss i andre verdispørsmål. Dette har rammet oss hardt over flere år.

– Hvordan skal KrF komme seg ut av denne situasjonen?

– Vi må fremstå som en tydelig og kompromissløs forsvarer for åpenhet og respekt. Vi må aktiv bekjempe fordommer og diskriminering av homofile. Ja, i langt større grad enn før, sier Håbrekke, som under valgkampen tok avstand fra partiets historie i forhold til avkriminalisering, avdiagnostisering og partnerskapslov

Les alt på http://www.vl.no/samfunn/article4588425.ece

Dette er litt interessant.
Det er nok riktig at homofilisaken ødelegger for partiet, men det slår i så fall begge veger: Fundamentalister stemmer ikke KrF fordi partiet er for liberalt i dette spørsmålet og sympatisører i den andre enden av skalaen stemmer ikke KrF fordi partiet er for lite liberalt ang denne saken.

Undertegnede tror at løpet er kjørt for KrF, for flere år framover (siden pendler svinger, reiser de seg kanskje, men først om lenge, og det spørs om de har gitt opp før den tid).
Partipolitikken følger resten av samfunnsendringene, og det som skjer nå, er en større segmentering og polarisering av kristenmiljøene, som en reaksjon på den stadig større sekulariseringa av samfunnet. Med flere fundamentalistiske kristne, og færre moderate kristne, blir KrF-grunnlaget stadig spinklere.

Siste nytt i Hjemme

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...