KrF-topper: Homosaken ødelegger oss

Selvransakelsen er i full gang etter nok et dårlig valgresultat for KrF. Øyvind Håbrekke, som stakk av med utjevningsmandatet i Sør-Trøndelag, trekker fram homofilisaken som en viktig årsak for å forklare det historisk svake valget.

– Veldig mange oppfatter at vi ikke tar de homofiles menneskeverd på alvor. Jeg er ikke enig i det. Men når andre opplever at vi ikke tar denne gruppen på alvor så mister de også tilliten til oss i andre verdispørsmål. Dette har rammet oss hardt over flere år.

– Hvordan skal KrF komme seg ut av denne situasjonen?

– Vi må fremstå som en tydelig og kompromissløs forsvarer for åpenhet og respekt. Vi må aktiv bekjempe fordommer og diskriminering av homofile. Ja, i langt større grad enn før, sier Håbrekke, som under valgkampen tok avstand fra partiets historie i forhold til avkriminalisering, avdiagnostisering og partnerskapslov

Les alt på http://www.vl.no/samfunn/article4588425.ece

Dette er litt interessant.
Det er nok riktig at homofilisaken ødelegger for partiet, men det slår i så fall begge veger: Fundamentalister stemmer ikke KrF fordi partiet er for liberalt i dette spørsmålet og sympatisører i den andre enden av skalaen stemmer ikke KrF fordi partiet er for lite liberalt ang denne saken.

Undertegnede tror at løpet er kjørt for KrF, for flere år framover (siden pendler svinger, reiser de seg kanskje, men først om lenge, og det spørs om de har gitt opp før den tid).
Partipolitikken følger resten av samfunnsendringene, og det som skjer nå, er en større segmentering og polarisering av kristenmiljøene, som en reaksjon på den stadig større sekulariseringa av samfunnet. Med flere fundamentalistiske kristne, og færre moderate kristne, blir KrF-grunnlaget stadig spinklere.

Siste nytt i Hjemme

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

 
Orkide og kaktus

Vi har delt ut ros og ris igjen.

Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

AnnonseAnnonse