- Jeg taler i tunger

- Jeg kan tale i tunger når jeg vil. Det er et språk man bare har. Mitt hemmelige språk med Gud.

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Tidligere Krf-topp Inger Lise Hansen (29) forteller til VG at hun har talt i tunger siden hun var 17 år.

- For meg er det et hemmelig språk mellom meg og Gud. Dette er ofte noe folk synes er en blanding av skremmende, «psycho» og fjernt. For meg så handler det om at det er en del ganger jeg ikke helt vet hva jeg skal si, samtidig som jeg har masse følelser innvendig. Enten det er fortvilelse, glede, takknemlighet, frustrasjon eller sinne, sier Hansen (29) i TV-programmet på spørsmål fra Harald Eia..

- Da kan de følelsene komme til uttrykk gjennom et annet språk, som jeg ikke trenger å sette konkrete ord på, fordi jeg vet at Gud forstår meg. Folk har ulikt språk, legger hun til.

Her er saken.

Akkurat... Det første som slår oss, er følgende: Hvorfor må de snakke HØYT med den der guden sin? Hører han ikke ellers?

Og så lurer vi veldig på hvordan det går an å ta folk seriøst som politiker, når de babler i vei med en himmelnisse, på et annet språk...

Siste nytt i Hjemme

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...