DnK = DDR??

Kirkvalget er som et DDR-valg - Dette er et system som er designet for at en minoritet skal kunne kontrollere majoriteten, sier Frank Aarebrot.

Frank Aarebrot mener valgordningen i Den norske kirke er et demokratisk problem.

Øst-Tyskland. Frank Aarebrot sammenligner Den norske kirkes valgordning med den han så ble praktisert under kommunistregimet i DDR.

- I Øst-Tyskland var det bare en liste. Denne var satt opp på forhånd. Det var stemmeseddelen som avgjorde hvordan parlamentet ble seende ut. Velgerne hadde ingen reell innflytelse på valget, sier Aarebrot.

Informasjon. Den kjente valgforskeren og professoren fra Universitetet i Bergen er mest opprørt over det han opplever som manglende informasjon om hva kandidatene står for.

- I forkant av valget burde menighetene og bispedømmerådene stilt kandidatene spørsmål som virkelig viser hva de står for. .

Mer her.

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

 
Orkide og kaktus

Vi har delt ut ros og ris igjen.

Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

AnnonseAnnonse