DnK = DDR??

Kirkvalget er som et DDR-valg - Dette er et system som er designet for at en minoritet skal kunne kontrollere majoriteten, sier Frank Aarebrot.

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Frank Aarebrot mener valgordningen i Den norske kirke er et demokratisk problem.

Øst-Tyskland. Frank Aarebrot sammenligner Den norske kirkes valgordning med den han så ble praktisert under kommunistregimet i DDR.

- I Øst-Tyskland var det bare en liste. Denne var satt opp på forhånd. Det var stemmeseddelen som avgjorde hvordan parlamentet ble seende ut. Velgerne hadde ingen reell innflytelse på valget, sier Aarebrot.

Informasjon. Den kjente valgforskeren og professoren fra Universitetet i Bergen er mest opprørt over det han opplever som manglende informasjon om hva kandidatene står for.

- I forkant av valget burde menighetene og bispedømmerådene stilt kandidatene spørsmål som virkelig viser hva de står for. .

Mer her.

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...