– Biskoper bør snakke sant

Trond Giske klarer ikke å ta kirkekritikken mot ham på alvor. Om biskop Midttømme sier han at hun «forvrenger virkeligheten.»

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

I går vrimlet det av saker i media hvor rasende kirkefolk hevdet at "Giske raserer folkekirken", "Giske må gå" osvosv.

F. eks her, her og her.

Nå slår imidlerid statsråden knallhardt tilbake, med tildels temmelig krass ordbruk, ord som "tøvete" (les: idiotisk), "forvrenger virkeligheten" (les: lyver) osv.
Dette skal bli morsomt å følge...

Og dersom Giske taler sant i sin oppramsing, så var det vel heller ateister og hedninger som burde ville ha ham kasta...

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...