Religionsfrihet også for ateister

Vebjørn Selbekk

Er rop på politi og rettsvesen virkelig den rette responsen når vi opplever oss hånet for vår tros skyld, spør Vebjørn Selbekk på lederplass i Dagen.

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Ingen skal beskylde Vebjørn Selbekk for å vingle når det gjelder ytringsfriheten!

"Å rope på statens maktmidler for å straffe angrep på troen er svært lite sympatisk. Men det er akkurat det KrF-politiker og blogger Hallgeir Reiten gjør når han nå politianmelder Dagbladets lederskribent Aksel Braanen Sterri.

Det er kollega Vårt Land og flere aviser i Møre og Romsdal som forteller om anmeldelsen som Hallgeir Reiten leverte inn på første påskedag.

Dagbladet-medarbeideren skrev rett før påske en artikkel i egen avis med tittelen «Religion er en parasitt på den verste delen av menneskehjernen».

Hallgeir Reiten mener at innlegget er diskriminerende mot troende mennesker og indirekte tar til orde for maktbruk mot religiøse.

Vi ser det ikke slik. Kommentaren er en klassisk ateistisk meningsytring, som vi i stor grad har hørt før. Religion er undertrykkende, uvitenskaplig, konfliktskapende og så videre.

Aksel Braanen Sterri tar til orde for at religion bør få mindre plass i samfunnet og i enkeltmenneskers liv. Før han på nesten nyfrelst vis avslutter artikkelen med en lovprisning til den menneskelige fornuft som vi har fått «som følge av naturlig og kulturell evolusjon».

Alt dette er velkjente synspunkter som vi gjentatte ganger har argumentert og polemisert mot på denne plass. Men det ville aldri falle oss inn å bruke annet enn ord for å imøtegå denne typen tankegods.

Anmeldelsen vil selvfølgelig bli henlagt. Det eneste Hallgeir Reiten oppnår er å avsløre sin egen mangelfulle og selektive forståelse av ytrings- og religionsfriheten. For disse menneskerettene innebærer også retten til å ikke ha noen religion. Og til å argumentere for det synet."

Les resten av lederen her. Publisert i Dagen 30.3.16)http://www.dagen.no/dagensdebatt/lederartikkel/LEDERARTIKKEL/Religionsfrihet-ogs%C3%A5-for-ateister-323236

Siste nytt i Hjemme

Ny bok fra Ronnie Johanson

Levi Fragell har omtalt Ronnie Johanson som "landets mest kunnskapsrike religionskritiker", og endelig kan vi få ta del i mer kunnskap fra den kanten, perfekt timing til påska!

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

 
Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.