Hvem skal rydde i moralsk forfall?

Er det bare kristne som kan og skal handle etisk og moralsk overfor sine medmennesker?

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

"Carl. I Hagen (Frp) og Lars Tvete (H) mener manglende kristelige verdier er årsaken til det etiske og moralske forfallet som preger vår samtid. Hvilke verdier eies av de kristne? Er det bare kristne som kan og skal handle etisk og moralsk overfor sine medmennesker? Med mindre vi skal trappe opp misjoneringsaktiviteten og stramme inn religionsfriheten, er tiden inne for å fokusere på etikk og moral i et ikke-religiøst fokus. Det er en nødvendighet for å møte de utfordringene vi står overfor i et flerkulturelt samfunn. For det er utfordringer og ikke forfall.

Tvete mener at den kristne kulturarv bygget landet vårt til å bli verdens beste land å bo i. Jeg mener det var menneskene som tilfeldigvis var kristne, som bygget landet vårt. Menneskene bygget landet vårt med ekskludering, fordømmelse, brutalitet, nestekjærlighet, undertrykkelse, medmenneskelighet, ærlighet, uærlighet, umoral og arbeidsmoral. Utgangspunktet var felles kristne spilleregler. Nå er utgangspunktet annerledes."

Denne kronikken (og resten av den!) er skrevet av Lucie Kathrine Sunde-Eidem, Fylkesleder Human-Etisk Forbund Sør-Trøndelag.

"Så mens Hagen (og andre i Frp) og Tvete venter på at Gud sender et skred av nye medlemmer til den norske statskirke for å rydde opp i moralske forfall, oppfordrer jeg alle andre til å ta ansvar for egen moral og etikk. Du er selv ansvarlig for eget liv og for hvordan du påvirker dine medmennesker."

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...