Hvem skal rydde i moralsk forfall?

Er det bare kristne som kan og skal handle etisk og moralsk overfor sine medmennesker?

Ateistene
Hedningsamfunnet

Publisert:

"Carl. I Hagen (Frp) og Lars Tvete (H) mener manglende kristelige verdier er årsaken til det etiske og moralske forfallet som preger vår samtid. Hvilke verdier eies av de kristne? Er det bare kristne som kan og skal handle etisk og moralsk overfor sine medmennesker? Med mindre vi skal trappe opp misjoneringsaktiviteten og stramme inn religionsfriheten, er tiden inne for å fokusere på etikk og moral i et ikke-religiøst fokus. Det er en nødvendighet for å møte de utfordringene vi står overfor i et flerkulturelt samfunn. For det er utfordringer og ikke forfall.

Tvete mener at den kristne kulturarv bygget landet vårt til å bli verdens beste land å bo i. Jeg mener det var menneskene som tilfeldigvis var kristne, som bygget landet vårt. Menneskene bygget landet vårt med ekskludering, fordømmelse, brutalitet, nestekjærlighet, undertrykkelse, medmenneskelighet, ærlighet, uærlighet, umoral og arbeidsmoral. Utgangspunktet var felles kristne spilleregler. Nå er utgangspunktet annerledes."

Denne kronikken (og resten av den!) er skrevet av Lucie Kathrine Sunde-Eidem, Fylkesleder Human-Etisk Forbund Sør-Trøndelag.

"Så mens Hagen (og andre i Frp) og Tvete venter på at Gud sender et skred av nye medlemmer til den norske statskirke for å rydde opp i moralske forfall, oppfordrer jeg alle andre til å ta ansvar for egen moral og etikk. Du er selv ansvarlig for eget liv og for hvordan du påvirker dine medmennesker."

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme Vis flere

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Mål: En inkluderende, objektiv og faktabasert skole for framtidens voksne.

For innmelding i Ateistene

For innmelding i Ateistene

Religiøs polarisering blir større. Ateistene vil være et alternativ for den som ønsker en rasjonell tilnærming til verden.

Omskjæring, igjen

Omskjæring, igjen

Vi har sendt følgende til SV og Venstre

Historien bak et påskestunt

Historien bak et påskestunt

Hva skal et nakent kors brukes til?

Mer om Ronnie Johansons nye bok

Fra Fritanke.no

Til Stortinget: Skam dere! La barnas kjønnsorgan være i fred!

Til Stortinget: Skam dere! La barnas kjønnsorgan være i fred!

Her er syv grunner til ikke å maltraktere underlivet til barn