Hvem skal rydde i moralsk forfall?

Er det bare kristne som kan og skal handle etisk og moralsk overfor sine medmennesker?

"Carl. I Hagen (Frp) og Lars Tvete (H) mener manglende kristelige verdier er årsaken til det etiske og moralske forfallet som preger vår samtid. Hvilke verdier eies av de kristne? Er det bare kristne som kan og skal handle etisk og moralsk overfor sine medmennesker? Med mindre vi skal trappe opp misjoneringsaktiviteten og stramme inn religionsfriheten, er tiden inne for å fokusere på etikk og moral i et ikke-religiøst fokus. Det er en nødvendighet for å møte de utfordringene vi står overfor i et flerkulturelt samfunn. For det er utfordringer og ikke forfall.

Tvete mener at den kristne kulturarv bygget landet vårt til å bli verdens beste land å bo i. Jeg mener det var menneskene som tilfeldigvis var kristne, som bygget landet vårt. Menneskene bygget landet vårt med ekskludering, fordømmelse, brutalitet, nestekjærlighet, undertrykkelse, medmenneskelighet, ærlighet, uærlighet, umoral og arbeidsmoral. Utgangspunktet var felles kristne spilleregler. Nå er utgangspunktet annerledes."

Denne kronikken (og resten av den!) er skrevet av Lucie Kathrine Sunde-Eidem, Fylkesleder Human-Etisk Forbund Sør-Trøndelag.

"Så mens Hagen (og andre i Frp) og Tvete venter på at Gud sender et skred av nye medlemmer til den norske statskirke for å rydde opp i moralske forfall, oppfordrer jeg alle andre til å ta ansvar for egen moral og etikk. Du er selv ansvarlig for eget liv og for hvordan du påvirker dine medmennesker."

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

Orkide og kaktus

Vi har delt ut ros og ris igjen.

 
Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

AnnonseAnnonse