Lovpålagt kristendom

Kongefamilien har ikke religionsfrihet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.10.2009 kl 02:49

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

"Kong Harald understreker at han vil være en konge for alle, selv om han og familien, som de eneste i Norge, er lovpålagt å være kristne:

Selv om kongen verdsetter religionsfriheten og respekterer alle religioner i landet, syns han det er riktig at han selv ikke kan velge fritt.

- Jeg syns at kongen i Norge, med vår tradisjon, skal være kristen, slår han fast. "

(Saken er dekket av både VG og Dagbladet i dag. Saken er at Harald og Håkon besøkte en moskè)

Tradisjon er bare et tidsspørsmål. Ting blir ikke riktigere eller sannere av at de blir gjort til tradisjon. Om ikke læren om Kviteskrist hadde slått gjennom, for noen år siden, da hadde vi kanskje fremdeles blotet til Odin. Hvor ålreit hadde dèt vært? Tradisjoner er greit, dersom det er noe vettugt i dem.

Hvorfor kan de ikke få slippe det der? Gi beng i overtro? Ihvertfall offisielt?
Dersom stat og kirke skilles, blir det helt feil at kongen MÅ være kristen.

Ikke bare vi som reagerte på denne, sjekk her.

Siste nytt i Hjemme

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...