Vil ha 1000-års jubileum på Stiklestad

Trønderske politikere ønsker at 1000-års jubileet på Stiklestad i 2030 skal bli en nasjonal begivenhet.

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

– Jeg tenker at 1000-års jubileet til nasjonen er noe som må feires. Det er ikke noe som kan forbigås i stillhet. I den sammenheng er det mulighet til å bygge ut en del kunnskap omkring nasjonens utvikling i de 1000 årene, sier fylkesrådsleder Ingvild Kjerkol.
Stiklestad spiller en sentral rolle

I Namsos i dag fortalte fylkespolitikerne om planene om et forskningsprogram knyttet opp mot jubileet, som et flerfaglig, nasjonalt program i forkant av markeringen.

Ingvild Kjerkol ønsker seg nå en stor feiring som skal markeres over hele landet.

– Det er helt naturlig at Stiklestad og også Nidaros, som den kirkelige hovedstaden i Norge spiller sentrale roller i et slikt jubileum. Så Trøndelag har en sentral plass i et slikt jubileum, sier Kjerkol.

Les alt her.

Joda, marker i veg. Det er historisk begivenhet verd å markere, men ikke nødvendigvis feire.

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...