Vil ha 1000-års jubileum på Stiklestad

Trønderske politikere ønsker at 1000-års jubileet på Stiklestad i 2030 skal bli en nasjonal begivenhet.

Tekst:

Publisert:

– Jeg tenker at 1000-års jubileet til nasjonen er noe som må feires. Det er ikke noe som kan forbigås i stillhet. I den sammenheng er det mulighet til å bygge ut en del kunnskap omkring nasjonens utvikling i de 1000 årene, sier fylkesrådsleder Ingvild Kjerkol.
Stiklestad spiller en sentral rolle

I Namsos i dag fortalte fylkespolitikerne om planene om et forskningsprogram knyttet opp mot jubileet, som et flerfaglig, nasjonalt program i forkant av markeringen.

Ingvild Kjerkol ønsker seg nå en stor feiring som skal markeres over hele landet.

– Det er helt naturlig at Stiklestad og også Nidaros, som den kirkelige hovedstaden i Norge spiller sentrale roller i et slikt jubileum. Så Trøndelag har en sentral plass i et slikt jubileum, sier Kjerkol.

Les alt her.

Joda, marker i veg. Det er historisk begivenhet verd å markere, men ikke nødvendigvis feire.

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

 
Orkide og kaktus

Vi har delt ut ros og ris igjen.

Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

AnnonseAnnonse