Vil ha 1000-års jubileum på Stiklestad

Trønderske politikere ønsker at 1000-års jubileet på Stiklestad i 2030 skal bli en nasjonal begivenhet.

Tekst:

Publisert:

– Jeg tenker at 1000-års jubileet til nasjonen er noe som må feires. Det er ikke noe som kan forbigås i stillhet. I den sammenheng er det mulighet til å bygge ut en del kunnskap omkring nasjonens utvikling i de 1000 årene, sier fylkesrådsleder Ingvild Kjerkol.
Stiklestad spiller en sentral rolle

I Namsos i dag fortalte fylkespolitikerne om planene om et forskningsprogram knyttet opp mot jubileet, som et flerfaglig, nasjonalt program i forkant av markeringen.

Ingvild Kjerkol ønsker seg nå en stor feiring som skal markeres over hele landet.

– Det er helt naturlig at Stiklestad og også Nidaros, som den kirkelige hovedstaden i Norge spiller sentrale roller i et slikt jubileum. Så Trøndelag har en sentral plass i et slikt jubileum, sier Kjerkol.

Les alt her.

Joda, marker i veg. Det er historisk begivenhet verd å markere, men ikke nødvendigvis feire.

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

 
Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

AnnonseAnnonse