Olsok

 

Idag er det olsok, feiringa av Olav Haraldson Digre den Hellige, som av enellerannen horribel grunn er blitt helgen

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

(Vel ikke formelt kanonisert av Vatikanet, men en av de mest populære europeiske pilgrimsmål i middelalderen.)

Olav Haraldson døde på Stiklestad 29. juli 1030, i slaget der. Han ble gravlagt i skjul, og etter sigende gravd opp igjen ett års tid etterpå, for flytting, og da hadde den døde kroppen slett ikke oppført seg slik et ordentlig lik skal, og vips, så ble han helgnifisert.

Det sier sitt om kristendommen. En villmann, barbarisk o gbrutal (ja da, det er riktig at normene har endra seg i løpet av tusen år, men uansett oppførte han seg ikke slik Kvitekrist liksom prediket).

Nå er det til og med prester som sliter litt med Olavs rolle.
Sjekk for eksempel "– En massemorder som ble hellig".

Siste nytt i Hjemme

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...