Upopulær aften: Sex og religion

Bergen: KULTURUTVALGET har gleden av å invitere til Upopulær aften om forholdet mellom sex og religion fra de tidligere tider og helt frem til dagens seksualiserte samtid.

Tekst:

Publisert:

Ateistene
Hedningsamfunnet

Foredrag: Upopulær aften: Sex og religion
Mon 02. Nov 2009
Klokken 19:00, Lillesalen
Fra jomfruball til hellig homosex

KULTURUTVALGET har gleden av å invitere til Upopulær aften om forholdet mellom sex og religion fra de tidligere tider og helt frem til dagens seksualiserte samtid.

Det finnes ingen enkel nøkkel til forholdet mellom sex og religion. Mens debatten i Norge konsentrerer seg om homofiles plass i kirkerommet, debatterer andre om det bør være dødsstraff for uriktig heterosex, om promiskuitet leder til orkaner og atomkrig eller om man kan ha sex når man kommer til himmelen. Man tror gjerne at religioner flest enes om å forfekte en konservativ seksualmoralisme, men sannheten er at forskjellige religioner både forbyr og påbyr sex, fordømmer og velsigner, straffer og belønner. Din sexpartners kjønn, ekteskapelige status, hudfarge, religion og kaste er alle faktorer som kan lede deg enten til frelse eller til fortapelse. Gjennom kveldens foredrag søker vi å få et innblikk i alt fra kristen sexrasisme, bibelsk dødsstraff for heterosex, hvordan cornflakes og etsende karbolsyre kan redde dine barn fra fortapelse og hvordan toppløse kvinner på fjernsynet fikk Gud til å utløse finanskrisen.

DAG ØISTEIN ENDSJØ er religionsforsker ved Universitet i Bergen og forfatter av den nylig utgitte boken "Sex og religion", som gir en spennende og ofte underholdende innføring i ulike religiøse holdninger til heterosex og homosex, sexrasisme og demonsex, pliktsex og avholdenhet, oralsex, analsex, skilsmisse og polygami.

Vel møtt!

Pris: 0,- medlemmer: 0,-

http://studentersamfundet.no/vis.php?ID=3648

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Mål: En inkluderende, objektiv og faktabasert skole for framtidens voksne.

For innmelding i Ateistene

Religiøs polarisering blir større. Ateistene vil være et alternativ for den som ønsker en rasjonell tilnærming til verden.

Omskjæring, igjen

Vi har sendt følgende til SV og Venstre

 
Historien bak et påskestunt

Hva skal et nakent kors brukes til?

Fra Fritanke.no

Til Stortinget: Skam dere! La barnas kjønnsorgan være i fred!

Her er syv grunner til ikke å maltraktere underlivet til barn