Upopulær aften: Sex og religion

Bergen: KULTURUTVALGET har gleden av å invitere til Upopulær aften om forholdet mellom sex og religion fra de tidligere tider og helt frem til dagens seksualiserte samtid.

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Foredrag: Upopulær aften: Sex og religion
Mon 02. Nov 2009
Klokken 19:00, Lillesalen
Fra jomfruball til hellig homosex

KULTURUTVALGET har gleden av å invitere til Upopulær aften om forholdet mellom sex og religion fra de tidligere tider og helt frem til dagens seksualiserte samtid.

Det finnes ingen enkel nøkkel til forholdet mellom sex og religion. Mens debatten i Norge konsentrerer seg om homofiles plass i kirkerommet, debatterer andre om det bør være dødsstraff for uriktig heterosex, om promiskuitet leder til orkaner og atomkrig eller om man kan ha sex når man kommer til himmelen. Man tror gjerne at religioner flest enes om å forfekte en konservativ seksualmoralisme, men sannheten er at forskjellige religioner både forbyr og påbyr sex, fordømmer og velsigner, straffer og belønner. Din sexpartners kjønn, ekteskapelige status, hudfarge, religion og kaste er alle faktorer som kan lede deg enten til frelse eller til fortapelse. Gjennom kveldens foredrag søker vi å få et innblikk i alt fra kristen sexrasisme, bibelsk dødsstraff for heterosex, hvordan cornflakes og etsende karbolsyre kan redde dine barn fra fortapelse og hvordan toppløse kvinner på fjernsynet fikk Gud til å utløse finanskrisen.

DAG ØISTEIN ENDSJØ er religionsforsker ved Universitet i Bergen og forfatter av den nylig utgitte boken "Sex og religion", som gir en spennende og ofte underholdende innføring i ulike religiøse holdninger til heterosex og homosex, sexrasisme og demonsex, pliktsex og avholdenhet, oralsex, analsex, skilsmisse og polygami.

Vel møtt!

Pris: 0,- medlemmer: 0,-

http://studentersamfundet.no/vis.php?ID=3648

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Ny bok fra Ronnie Johanson

Levi Fragell har omtalt Ronnie Johanson som "landets mest kunnskapsrike religionskritiker", og endelig kan vi få ta del i mer kunnskap fra den kanten, perfekt timing til påska!

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

 
Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.