Upopulær aften: Sex og religion

Bergen: KULTURUTVALGET har gleden av å invitere til Upopulær aften om forholdet mellom sex og religion fra de tidligere tider og helt frem til dagens seksualiserte samtid.

Foredrag: Upopulær aften: Sex og religion
Mon 02. Nov 2009
Klokken 19:00, Lillesalen
Fra jomfruball til hellig homosex

KULTURUTVALGET har gleden av å invitere til Upopulær aften om forholdet mellom sex og religion fra de tidligere tider og helt frem til dagens seksualiserte samtid.

Det finnes ingen enkel nøkkel til forholdet mellom sex og religion. Mens debatten i Norge konsentrerer seg om homofiles plass i kirkerommet, debatterer andre om det bør være dødsstraff for uriktig heterosex, om promiskuitet leder til orkaner og atomkrig eller om man kan ha sex når man kommer til himmelen. Man tror gjerne at religioner flest enes om å forfekte en konservativ seksualmoralisme, men sannheten er at forskjellige religioner både forbyr og påbyr sex, fordømmer og velsigner, straffer og belønner. Din sexpartners kjønn, ekteskapelige status, hudfarge, religion og kaste er alle faktorer som kan lede deg enten til frelse eller til fortapelse. Gjennom kveldens foredrag søker vi å få et innblikk i alt fra kristen sexrasisme, bibelsk dødsstraff for heterosex, hvordan cornflakes og etsende karbolsyre kan redde dine barn fra fortapelse og hvordan toppløse kvinner på fjernsynet fikk Gud til å utløse finanskrisen.

DAG ØISTEIN ENDSJØ er religionsforsker ved Universitet i Bergen og forfatter av den nylig utgitte boken "Sex og religion", som gir en spennende og ofte underholdende innføring i ulike religiøse holdninger til heterosex og homosex, sexrasisme og demonsex, pliktsex og avholdenhet, oralsex, analsex, skilsmisse og polygami.

Vel møtt!

Pris: 0,- medlemmer: 0,-

http://studentersamfundet.no/vis.php?ID=3648

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

 
Orkide og kaktus

Vi har delt ut ros og ris igjen.

Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

AnnonseAnnonse