Tolker julebudskapet sammen

Svein Tindberg (58) og Håkon Bleken (82) mener folk trenger litt høytid i jula - derfor har de tolket juleevangeliet.

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

- Jeg synes det er en grunnleggende vakker historie.

Skuespiller Svein Tindberg sitter på Grand Café i Oslo ved siden av maler Håkon Bleken. På bordet ligger et eksemplar av boka «Juleevangeliet», med tekst av Tindberg og illustrasjoner av Bleken - en av vår tids fremste kunstnere.

- Juleevangeliet minner meg om hvor viktig det er at det fremdeles er høytid over noe. At ikke alt blir trukket ned på jorda og gjort forståelig. Det blir stående som en søyle av høytid, og det synes jeg er flott, sier Håkon Bleken.

Les artikkelen her.

Ehjah...
"Grunnleggende vakker"? Hva da? At en due kom flagrende gjennom øret på en "jomfru" (ihvertfall i de eldre utgavene av boka) pg befruktet henne?
Eller at samtlige av områdets guttebabyer under to år ble slaktet?
Eller, kanskje at Gud sendte seg sjøl til fødsel, for å bli født for å bli "ofret", og så gjenoppstå? Joda, det går an å svelge NOE av det der, men hvis du setter religiøse dogmer inn i en annen kontekst, blir det bare rart.
For eksempel denne:
Hva ville du sagt dersom en lege sa til deg: "Du er syk, det er jeg som har gitt deg sykdommen, eller rettere sagt; jeg gav den til forfedrene dine og den er arvelig. Jeg kan gjøre deg frisk, men bare hvis du elsker meg og tror på meg."

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...