Tolker julebudskapet sammen

Svein Tindberg (58) og Håkon Bleken (82) mener folk trenger litt høytid i jula - derfor har de tolket juleevangeliet.

Tekst:

Publisert:

- Jeg synes det er en grunnleggende vakker historie.

Skuespiller Svein Tindberg sitter på Grand Café i Oslo ved siden av maler Håkon Bleken. På bordet ligger et eksemplar av boka «Juleevangeliet», med tekst av Tindberg og illustrasjoner av Bleken - en av vår tids fremste kunstnere.

- Juleevangeliet minner meg om hvor viktig det er at det fremdeles er høytid over noe. At ikke alt blir trukket ned på jorda og gjort forståelig. Det blir stående som en søyle av høytid, og det synes jeg er flott, sier Håkon Bleken.

Les artikkelen her.

Ehjah...
"Grunnleggende vakker"? Hva da? At en due kom flagrende gjennom øret på en "jomfru" (ihvertfall i de eldre utgavene av boka) pg befruktet henne?
Eller at samtlige av områdets guttebabyer under to år ble slaktet?
Eller, kanskje at Gud sendte seg sjøl til fødsel, for å bli født for å bli "ofret", og så gjenoppstå? Joda, det går an å svelge NOE av det der, men hvis du setter religiøse dogmer inn i en annen kontekst, blir det bare rart.
For eksempel denne:
Hva ville du sagt dersom en lege sa til deg: "Du er syk, det er jeg som har gitt deg sykdommen, eller rettere sagt; jeg gav den til forfedrene dine og den er arvelig. Jeg kan gjøre deg frisk, men bare hvis du elsker meg og tror på meg."

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

 
Orkide og kaktus

Vi har delt ut ros og ris igjen.

Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

AnnonseAnnonse