"Til ungdommen" kan få plass i den nye salmeboka

Kampsangen «Til ungdommen» ligger an til å få plass i den nye salmeboka, til tross for at utvelgelsesarbeidet egentlig er avsluttet. Ikke alle jubler.

Tekst:

Publisert:

Ateistene
Hedningsamfunnet

Forslaget til ny salmebok var egentlig helt ferdig levert fra Kirkerådet, men etter terrorangrepene 22. juli ber nå kirkerådsdirektør Jens-Petter Johnsen om at de må gjøre et unntak og ta inn en sang til: «Til ungdommen» av Nordahl Grieg.

– Den er et fotavtrykk av den dramatiske hendelsen nasjonen var i da salmeboken ble laget, sier kirkerådsdirektør Jens-Petter Johnsen.

Kirkerådets administrasjon avsluttet forslag til ny salmebok ble 15. juli og sendte det ut til kirkerådets medlemmer. Der var ikke «Til ungdommen med», siden den ikke defineres som salme. Den hadde vært inne i vurderingen tidligere, men kom ikke gjennom nåløyet.

Her er saken.

Vi er visst i det lett provoserbare hjørnet i dag.
Dette er f*** så frekt! DERES Gud var totalt fraværende 22.7, DERE fortsetter deres fornærmelser mot det menneskelige intellektet ved å insistere på at "Gud er god!". DERE krever offentlig sorgmonopol og kupper seremoniene rundt tragedien. Og nå vil dere stjele en av de mest humanistiske tekstene som finnes, ved å innbille oss at den omhandler KRISTNE verdier!?
Kan noen snart anmelde disse svindlerne for nettopp svindel og bedrag?!
Teksten var ikke bra nok tidligere, men nå skal dere igjen rane til dere en bit av humanismen, for å gjøre den motbydelige religionen deres mer stuerein.
Vi vemmes over sleipheten og hykleriet deres.

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Udirs nye læreplaner - Ateistenes innspill

Mål: En inkluderende, objektiv og faktabasert skole for framtidens voksne.

For innmelding i Ateistene

Religiøs polarisering blir større. Ateistene vil være et alternativ for den som ønsker en rasjonell tilnærming til verden.

Omskjæring, igjen

Vi har sendt følgende til SV og Venstre

 
Historien bak et påskestunt

Hva skal et nakent kors brukes til?

Fra Fritanke.no

Til Stortinget: Skam dere! La barnas kjønnsorgan være i fred!

Her er syv grunner til ikke å maltraktere underlivet til barn