"Til ungdommen" kan få plass i den nye salmeboka

Kampsangen «Til ungdommen» ligger an til å få plass i den nye salmeboka, til tross for at utvelgelsesarbeidet egentlig er avsluttet. Ikke alle jubler.

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Forslaget til ny salmebok var egentlig helt ferdig levert fra Kirkerådet, men etter terrorangrepene 22. juli ber nå kirkerådsdirektør Jens-Petter Johnsen om at de må gjøre et unntak og ta inn en sang til: «Til ungdommen» av Nordahl Grieg.

– Den er et fotavtrykk av den dramatiske hendelsen nasjonen var i da salmeboken ble laget, sier kirkerådsdirektør Jens-Petter Johnsen.

Kirkerådets administrasjon avsluttet forslag til ny salmebok ble 15. juli og sendte det ut til kirkerådets medlemmer. Der var ikke «Til ungdommen med», siden den ikke defineres som salme. Den hadde vært inne i vurderingen tidligere, men kom ikke gjennom nåløyet.

Her er saken.

Vi er visst i det lett provoserbare hjørnet i dag.
Dette er f*** så frekt! DERES Gud var totalt fraværende 22.7, DERE fortsetter deres fornærmelser mot det menneskelige intellektet ved å insistere på at "Gud er god!". DERE krever offentlig sorgmonopol og kupper seremoniene rundt tragedien. Og nå vil dere stjele en av de mest humanistiske tekstene som finnes, ved å innbille oss at den omhandler KRISTNE verdier!?
Kan noen snart anmelde disse svindlerne for nettopp svindel og bedrag?!
Teksten var ikke bra nok tidligere, men nå skal dere igjen rane til dere en bit av humanismen, for å gjøre den motbydelige religionen deres mer stuerein.
Vi vemmes over sleipheten og hykleriet deres.

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

AnnonseAnnonse