"Til ungdommen" kan få plass i den nye salmeboka

Kampsangen «Til ungdommen» ligger an til å få plass i den nye salmeboka, til tross for at utvelgelsesarbeidet egentlig er avsluttet. Ikke alle jubler.

Forslaget til ny salmebok var egentlig helt ferdig levert fra Kirkerådet, men etter terrorangrepene 22. juli ber nå kirkerådsdirektør Jens-Petter Johnsen om at de må gjøre et unntak og ta inn en sang til: «Til ungdommen» av Nordahl Grieg.

– Den er et fotavtrykk av den dramatiske hendelsen nasjonen var i da salmeboken ble laget, sier kirkerådsdirektør Jens-Petter Johnsen.

Kirkerådets administrasjon avsluttet forslag til ny salmebok ble 15. juli og sendte det ut til kirkerådets medlemmer. Der var ikke «Til ungdommen med», siden den ikke defineres som salme. Den hadde vært inne i vurderingen tidligere, men kom ikke gjennom nåløyet.

Her er saken.

Vi er visst i det lett provoserbare hjørnet i dag.
Dette er f*** så frekt! DERES Gud var totalt fraværende 22.7, DERE fortsetter deres fornærmelser mot det menneskelige intellektet ved å insistere på at "Gud er god!". DERE krever offentlig sorgmonopol og kupper seremoniene rundt tragedien. Og nå vil dere stjele en av de mest humanistiske tekstene som finnes, ved å innbille oss at den omhandler KRISTNE verdier!?
Kan noen snart anmelde disse svindlerne for nettopp svindel og bedrag?!
Teksten var ikke bra nok tidligere, men nå skal dere igjen rane til dere en bit av humanismen, for å gjøre den motbydelige religionen deres mer stuerein.
Vi vemmes over sleipheten og hykleriet deres.

 

Siste nytt i Hjemme

Lavmål fra NRK

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

Totalt fravær av rasisme er ikke det samme som rasisme

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

 
Orkide og kaktus

Orkide og kaktus

Vi har delt ut ros og ris igjen.

Ronnie Johanson anmelder bok

Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

 

Om tegneseriehelter og sensur

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

Mener KRLE bereder grunnen for svindlere

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

 
AnnonseAnnonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!