Kirke-u-vennlig budsjett

Kirken ble budsjett-taperen i Giskes departement. For til tross for kriserapporter over hele landet: Bevilgningene til presteskapet følger ikke engang den forventede veksten i økonomien forøvrig.

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Kultur- og kirkedepartementets budsjettmillioner gikk i all hovedsak til kulturfeltet.

Til tross for en to millionerspott til presterekruttering: Presteskapet får kun en økning på 1,1 prosent i forslaget til statsbudsjett for 2010. Den anslåtte veksten for fastlands-Norge forøvrig er på 2 prosent.

Forslaget til statsbudsjett ble lagt frem i dag klokken 10.

15 millioner mindre enn regnskapet. En alarmbølge har rast i mange bispedømmer i Den norske kirke det siste året fordi bispedømmene ikke har nok midler til å lønne prestene. Dermed har det blitt igangsatt en rekke drastiske sparetiltak.

For selv om enkelte bispedømmer har hatt en svak styring av økonomien, er de også offer for nye arbeidsavtaler og prestemangelen har fått utgiftene til å vokse, uten at tildelingene fra departementet har økt.

Les mer om det krikelige budjettet her.

Siste nytt i Hjemme

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...