Kirke-u-vennlig budsjett

Kirken ble budsjett-taperen i Giskes departement. For til tross for kriserapporter over hele landet: Bevilgningene til presteskapet følger ikke engang den forventede veksten i økonomien forøvrig.

Kultur- og kirkedepartementets budsjettmillioner gikk i all hovedsak til kulturfeltet.

Til tross for en to millionerspott til presterekruttering: Presteskapet får kun en økning på 1,1 prosent i forslaget til statsbudsjett for 2010. Den anslåtte veksten for fastlands-Norge forøvrig er på 2 prosent.

Forslaget til statsbudsjett ble lagt frem i dag klokken 10.

15 millioner mindre enn regnskapet. En alarmbølge har rast i mange bispedømmer i Den norske kirke det siste året fordi bispedømmene ikke har nok midler til å lønne prestene. Dermed har det blitt igangsatt en rekke drastiske sparetiltak.

For selv om enkelte bispedømmer har hatt en svak styring av økonomien, er de også offer for nye arbeidsavtaler og prestemangelen har fått utgiftene til å vokse, uten at tildelingene fra departementet har økt.

Les mer om det krikelige budjettet her.

Siste nytt i Hjemme

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

 
Orkide og kaktus

Vi har delt ut ros og ris igjen.

Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

AnnonseAnnonse