Noen interessante ting på TV

Et spennende program og en interessant serie. Kanskje.

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Lovende ny BBC-serie starter i kveld på NRK2 kl. 22.30: Vitenskapens historie.
Fra omtalen:
(History of Science) Britisk dokumentarserie. Michael Mosley tar oss med på en iformativ og ambisiøs reise. Her utforsker han hvordan utviklingen av vitenskapelig forståelse er tett vevd sammen med hvordan samfunnet har endret seg historisk. Michael Moseley starter ved begynnelsen da menneskene forstod at planeten vår ikke står i sentrum av universet

Dreper religion all nysgjerrighet?
Her.
Der kan en se programmet allerede nå. Og det handler om så mye mer!
Sjelden har jeg på TV hørt en tydeligere kritikk av de tre monoteistiske religioner enn det vi fikk fra forfatteren Gert Nygårdshaug.
Britiske Ian McEwan hadde samme livssyn.
En katolsk nonne (Tenk det!) oppsummerte i få setninger hva partikkelforskingen på CERN egentlig dreier seg om.
(Tekst: Arvid Nymoen)

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...