Fundamentalistisk teater

Lena Kristin Ellingsen spiller den radikaliserte ungjenta Benedicte.
Hedningsamfunnet vil prøve å få til en felles tur til denne forestillingen.

Men poenget går visse forbi...

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Nationalteateret setter opp "Martyrene", et stykke om religiøs fundementalisme - i dette tilfellet en ung kristen jente.

De kristne iler til, og er fornærmet, for stykket er "skivebom", det finnes ikke sånne kristne retninger, islam er mye verre.

Men poenget er fremdeles at de hellige skriftene gir et grunnlag for å få mennesker til å bli religiøse fundamentalister. Uavhengig av hvilken religion det er snakk om.

Siste nytt i Hjemme

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...