DNS-skuespiller støtter kirkebrenning

 

Biskop Halvor Nordhaug i Bjørgvin reagerer på at Den Nationale Scene (DNS) har engasjert black metal-musikeren Gaahl til en rolle i et stykke som settes opp til våren.

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

— Så lenge kirken står for den makten den har og for undertrykkelse, bør vi ikke vise kirken sympati. Derfor synes jeg ikke det er galt hvis det skjer igjen; at noen brenner ned kirker, sier den 34 år gamle artisten.

Saken kan leses f.eks her.

Her er det på plass med en liten presisering:
Enhver hedning, i DnH-versjonen av ordet, vil være enig i at kirken står for undertrykkelse og makt.
Men DnH er IKKE med på kirkebrenning!

Gaahl (Kristian Espedal) er ikke hedning (fremdeles i DnH-versjonen av ordet), han er, ifølge egne begreper, heller ikke satanist. Han er sjamanist, og en stor tilhenger av norrøn mytologi. Dermed er han ikke DnH-hedning, og hans hedenskap skal ikke forveksles med DnH sin hedenskap.
Hans handlinger har sjølsagt heller ingen relevans for Det norske Hedningsamfunn.

Siste nytt i Hjemme

Ny bok fra Ronnie Johanson

Levi Fragell har omtalt Ronnie Johanson som "landets mest kunnskapsrike religionskritiker", og endelig kan vi få ta del i mer kunnskap fra den kanten, perfekt timing til påska!

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

 
Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.