DNS-skuespiller støtter kirkebrenning

DNS-skuespiller støtter kirkebrenning

 

Biskop Halvor Nordhaug i Bjørgvin reagerer på at Den Nationale Scene (DNS) har engasjert black metal-musikeren Gaahl til en rolle i et stykke som settes opp til våren.

— Så lenge kirken står for den makten den har og for undertrykkelse, bør vi ikke vise kirken sympati. Derfor synes jeg ikke det er galt hvis det skjer igjen; at noen brenner ned kirker, sier den 34 år gamle artisten.

Saken kan leses f.eks her.

Her er det på plass med en liten presisering:
Enhver hedning, i DnH-versjonen av ordet, vil være enig i at kirken står for undertrykkelse og makt.
Men DnH er IKKE med på kirkebrenning!

Gaahl (Kristian Espedal) er ikke hedning (fremdeles i DnH-versjonen av ordet), han er, ifølge egne begreper, heller ikke satanist. Han er sjamanist, og en stor tilhenger av norrøn mytologi. Dermed er han ikke DnH-hedning, og hans hedenskap skal ikke forveksles med DnH sin hedenskap.
Hans handlinger har sjølsagt heller ingen relevans for Det norske Hedningsamfunn.

Siste nytt i Hjemme

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

 
Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

AnnonseAnnonse