Beklaget KrFs historie

Kristelig Folkeparti beklaget at de har vært motstandere av avkriminalisering, avdiagnostisering og partnerskapsloven. Men de tviholder på motstanden mot felles ekteskapslov.

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Oppsiktsvekkende var det da Kristelig Folkepartis førstekandidat til Stortinget tok avstand fra partiets historie når det gjaldt å stemme mot både avkriminalisering, avdiagnostisering og partnerskapslov.

- Ja, jeg tar avstand fra det, sa Øyvind Håbrekke og beklaget dermed mange av partiets fanesaker gjennom flere tiår. Men samtidig fastholdt han partiets standpunkt når det gjaldt synet på felles ekteskapslov.

Her er hele saken.

Så, om et par tiår til, vil de ta avstand også fra synet om ekteskapsloven?

Siste nytt i Hjemme

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...