Beklaget KrFs historie

Kristelig Folkeparti beklaget at de har vært motstandere av avkriminalisering, avdiagnostisering og partnerskapsloven. Men de tviholder på motstanden mot felles ekteskapslov.

Oppsiktsvekkende var det da Kristelig Folkepartis førstekandidat til Stortinget tok avstand fra partiets historie når det gjaldt å stemme mot både avkriminalisering, avdiagnostisering og partnerskapslov.

- Ja, jeg tar avstand fra det, sa Øyvind Håbrekke og beklaget dermed mange av partiets fanesaker gjennom flere tiår. Men samtidig fastholdt han partiets standpunkt når det gjaldt synet på felles ekteskapslov.

Her er hele saken.

Så, om et par tiår til, vil de ta avstand også fra synet om ekteskapsloven?

Siste nytt i Hjemme

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

Orkide og kaktus

Vi har delt ut ros og ris igjen.

 
Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

AnnonseAnnonse