Pionèr i prestekjole

19. mars er det 50 år siden Norge fikk sin første kvinnelige prest. Ingrid Bjerkås møtte motstand både innenfor og utenfor kirken.

Ordinasjonen ble ønsket velkommen fra de liberale, teologiske kretser, men skapte voldsom motstand fra konservativt kirkelig hold, spesielt fra Menighetsfakultetet. Seks av ni biskoper protesterte da Bjerkås fikk stillingen som sogneprest i Torsken og Berg på Ytre Senja. Kallet var lyst ut for tredje gang på rad uten at en mannlig søker hadde meldt seg. De seks biskopene offentliggjorde en erklæring der de påberopte seg retten til ikke å godta en kvinne som prest og oppmuntret alle prester og menighetsmedlemmer i landet til ikke å samarbeide med henne.

14. mars sendes et program på NRK Gull om denne saken. Les mer her.

Siste nytt i Hjemme

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

 
Orkide og kaktus

Vi har delt ut ros og ris igjen.

Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

AnnonseAnnonse