Pionèr i prestekjole

19. mars er det 50 år siden Norge fikk sin første kvinnelige prest. Ingrid Bjerkås møtte motstand både innenfor og utenfor kirken.

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Ordinasjonen ble ønsket velkommen fra de liberale, teologiske kretser, men skapte voldsom motstand fra konservativt kirkelig hold, spesielt fra Menighetsfakultetet. Seks av ni biskoper protesterte da Bjerkås fikk stillingen som sogneprest i Torsken og Berg på Ytre Senja. Kallet var lyst ut for tredje gang på rad uten at en mannlig søker hadde meldt seg. De seks biskopene offentliggjorde en erklæring der de påberopte seg retten til ikke å godta en kvinne som prest og oppmuntret alle prester og menighetsmedlemmer i landet til ikke å samarbeide med henne.

14. mars sendes et program på NRK Gull om denne saken. Les mer her.

Siste nytt i Hjemme

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...