-En syndig lyst er ikke en legning

-Det å ha lyst til å gjøre noe imot skaperordningen er ikke en legning. Det å ha lyst til surrogatsex med samme kjønn er ikke en legning. Det har sammenheng med menneskehetens tilstand som "syndere".

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

"Nå vet vi at begrepene syndefall og synd er knyttet til det faktum at hele menneskeheten kom bort fra samfunn med Gud og ble underlagt skrøpelighet, sykdom og død."

Les hele kommentaren her.

Kommentaren er skrevet av Norvald Yri, en relativt mye brukt kommentator i magasinet. Han benytter seg av tittelen "forsker", en tittel som sier minimalt, da den ikke er beskyttet. Er han ikke det normalt begavede (les: ikkereligiøse) mennesker oppfatter som "forsker", altså seriøs, vitenskapelig, er det et sleipt forsøk på å lure folk. Er han faktisk en noenlunde seriøs forsker, har han med denne artikkelen mistet all troverdighet i denne stillingen. (Han er ikke å finne hos forskerforbundet, ihvertfall.)

Makan til kvalmende oppgulp er det lenge siden man har lest.
Men vi forundres stadig mer over homofile som insisterer på å være kristne, eller ønske kirkens velsignelse. Med mindre det er for å prøve å "vinne over" kirka, da. Men heller ikke det begriper vi helt.
Det eneste fornuftige hadde vært om homser og kristne holdt seg unna hverandre. De er uforenelige, og det er like greit: La det være sånn.

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Ny bok fra Ronnie Johanson

Levi Fragell har omtalt Ronnie Johanson som "landets mest kunnskapsrike religionskritiker", og endelig kan vi få ta del i mer kunnskap fra den kanten, perfekt timing til påska!

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

 
Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.