Bibelbeltet minst likestilt

Overrasket,anyone?

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Dårligere lønn og flere deltidsstillinger for kvinner, avslører ny rapport.

63 av de 106 kommunene med minst likestilling ligger i Aust-Agder, Vest-Agder, Rogaland, Hordaland og Møre og Romsdal. Dermed avslører Statistisk sentralbyrås (SSB) ferske likestillingsbarometer at det er minst likestilling på Sør- og Vestlandet.

Rådgiver Eero Olli fra Likestillings- og diskrimineringsombudet tror «bibelbeltet» som strekker seg over Sørlandet kan være en av forklaringene. Han trekker frem årsaker som familiestuktur og at flere kvinner velger å være hjemme med barna.

Her er hele saken.

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Ny bok fra Ronnie Johanson

Levi Fragell har omtalt Ronnie Johanson som "landets mest kunnskapsrike religionskritiker", og endelig kan vi få ta del i mer kunnskap fra den kanten, perfekt timing til påska!

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

 
Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.