Bibelbeltet minst likestilt

Overrasket,anyone?

Dårligere lønn og flere deltidsstillinger for kvinner, avslører ny rapport.

63 av de 106 kommunene med minst likestilling ligger i Aust-Agder, Vest-Agder, Rogaland, Hordaland og Møre og Romsdal. Dermed avslører Statistisk sentralbyrås (SSB) ferske likestillingsbarometer at det er minst likestilling på Sør- og Vestlandet.

Rådgiver Eero Olli fra Likestillings- og diskrimineringsombudet tror «bibelbeltet» som strekker seg over Sørlandet kan være en av forklaringene. Han trekker frem årsaker som familiestuktur og at flere kvinner velger å være hjemme med barna.

Her er hele saken.

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

 
Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

AnnonseAnnonse