Kirka legitimerer forestilling om spøkelser

Religionshistoriker Asbjørn Dyrendal er kritisk til kirkens velsignelse av Nav-bygget i Vadsø.

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

Det begynte med at presten måtte komme å drive ut onde ånder i NAV-bygget (!!!) i Vadsø (kanskje misnøyen med NAV er ekstra stor her??).
Noen timer etterpå er heldigvis Asbjørn Dyrendal på banen:
– Kirken snakker sjelden om å drive ut ånder. De snakker om velsignelser. Men folk oppfatter det slik at de får hjelp til å drive ut ånder, og dermed legitimerer kirken forestillinger om spøkelser og mer destruktive åndemakte.(Les hele saken her.)

Lederen for NAV Vadsø kaller reaksjonene for "storm i vannglass". Nei, det er faktisk ikke det. Skal dere absolutt leve i middelalderen, får dere bare finne dere i at dere blir gjenstand for oppmerksomhet.

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...