Kirka legitimerer forestilling om spøkelser

Religionshistoriker Asbjørn Dyrendal er kritisk til kirkens velsignelse av Nav-bygget i Vadsø.

Det begynte med at presten måtte komme å drive ut onde ånder i NAV-bygget (!!!) i Vadsø (kanskje misnøyen med NAV er ekstra stor her??).
Noen timer etterpå er heldigvis Asbjørn Dyrendal på banen:
– Kirken snakker sjelden om å drive ut ånder. De snakker om velsignelser. Men folk oppfatter det slik at de får hjelp til å drive ut ånder, og dermed legitimerer kirken forestillinger om spøkelser og mer destruktive åndemakte.(Les hele saken her.)

Lederen for NAV Vadsø kaller reaksjonene for "storm i vannglass". Nei, det er faktisk ikke det. Skal dere absolutt leve i middelalderen, får dere bare finne dere i at dere blir gjenstand for oppmerksomhet.

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

 
Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

AnnonseAnnonse