Kirka legitimerer forestilling om spøkelser

Religionshistoriker Asbjørn Dyrendal er kritisk til kirkens velsignelse av Nav-bygget i Vadsø.

Det begynte med at presten måtte komme å drive ut onde ånder i NAV-bygget (!!!) i Vadsø (kanskje misnøyen med NAV er ekstra stor her??).
Noen timer etterpå er heldigvis Asbjørn Dyrendal på banen:
– Kirken snakker sjelden om å drive ut ånder. De snakker om velsignelser. Men folk oppfatter det slik at de får hjelp til å drive ut ånder, og dermed legitimerer kirken forestillinger om spøkelser og mer destruktive åndemakte.(Les hele saken her.)

Lederen for NAV Vadsø kaller reaksjonene for "storm i vannglass". Nei, det er faktisk ikke det. Skal dere absolutt leve i middelalderen, får dere bare finne dere i at dere blir gjenstand for oppmerksomhet.

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

 
Orkide og kaktus

Vi har delt ut ros og ris igjen.

Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

AnnonseAnnonse