Joiken lever

Ikke synd i høytiden.

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

– Det har bare blitt verre og verre, sier Sara Bæhr Buljo og rister på hodet.

– Man skal ikke joike. Å joike er synd, sier Buljo.

Hun velger å ikke applaudere joikingen, og folder hendene.

68-åringen synes det er forferdelig at det er så mye offentlig joiking i påsketiden, og at mener at kristendommen er den bevaringsverdige samiske kulturen.

Hele saken her.

Hvordan er det mulig å nedverdige sine røtter, sin kultur, sin slekt, sitt JEG, på denne måten? Hvordan er det mulig å bli så hjernevaska?

Siste nytt i Hjemme

Ny bok fra Ronnie Johanson

Levi Fragell har omtalt Ronnie Johanson som "landets mest kunnskapsrike religionskritiker", og endelig kan vi få ta del i mer kunnskap fra den kanten, perfekt timing til påska!

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

 
Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.