- Stadig flere danske muslimer konverterer

Stadig flere danske muslimer konverterer til kristendommen. De to siste årene har flere hundre muslimer skiftet religion. Tendensen er ikke like klar i Norge.

Tekst:

Publisert:

Hedningsamfunnet
Hedningsamfunnet

- Det er vanskelig å anslå hvor mange som har konvert i Norge de siste tiårene. Grovt sett vil jeg si at det gjelder mellom noen hundre og 2000, sier religionsforsker Jan Opsal ved Misjonshøgskolen i Stavanger.

Opsal sier dette er en prosess som har vart i mange år, og som skjer i rykk og napp, ofte tilknyttet politiske og religiøse omveltninger i hjemlandet.
Flest iranere og afghanere

Han sier de fleste er iranere, og at utviklingen har skjedd gradvis siden den iranske revolusjonen i 1979. En annen gruppe er afghanere som blant annet konverterte under markeringene for å få bli i Norge for noen år siden. Dessuten er det enkeltpersoner fra andre nasjonalitetsgrupper.

- Det er nok et tresifret antall afghanske konvertitter i Norge, sier Opsal.

Her er hele saken.

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Sharam Shayganis innlegg ifm årsmøtet

Sharam Shaygani og Shakeel var invitert til å snakke om islam og religionskritikk forut for årsmøtet. Her er Shayganis innlegg.

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

 
Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...