- Stadig flere danske muslimer konverterer

Stadig flere danske muslimer konverterer til kristendommen. De to siste årene har flere hundre muslimer skiftet religion. Tendensen er ikke like klar i Norge.

- Det er vanskelig å anslå hvor mange som har konvert i Norge de siste tiårene. Grovt sett vil jeg si at det gjelder mellom noen hundre og 2000, sier religionsforsker Jan Opsal ved Misjonshøgskolen i Stavanger.

Opsal sier dette er en prosess som har vart i mange år, og som skjer i rykk og napp, ofte tilknyttet politiske og religiøse omveltninger i hjemlandet.
Flest iranere og afghanere

Han sier de fleste er iranere, og at utviklingen har skjedd gradvis siden den iranske revolusjonen i 1979. En annen gruppe er afghanere som blant annet konverterte under markeringene for å få bli i Norge for noen år siden. Dessuten er det enkeltpersoner fra andre nasjonalitetsgrupper.

- Det er nok et tresifret antall afghanske konvertitter i Norge, sier Opsal.

Her er hele saken.

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Åpent møte om Islam og religionskritikk

Åpent møte i Litteraturhuset i Oslo lørdag 2. desember kl. 15:30

Årsmøte

Etter det åpne møtet, ca kl 17:00 (2.12.17), er du velkommen til Hedningsamfunnets 44. årsmøte. I kjelleren på Litteraturhuset i Oslo, altså.

Luther - jubileum

Det er i år 500 år siden reformasjonen, og det har forsåvidt blitt feiret gjennom hele året, men DnKs store kveld var 31.10, på sjølve årsdagen. I den anledning måtte også HS markere.

 
Luthers lille brune

Ronnie Johanson har samlet mange "gode" sitater, fra hhv Gud, Allah og Luther, i sine "små brune". Den siste kommer godt til rette i disse dager.

Forbud mot ansiktsdekkende plagg i undervisningssammenheng

Departementets ønske: − et åpent samfunn der alle kan se ansiktene til hverandre. − det norske samfunnet aksepterer ikke en praksis som kan begrense kvinners frihet til å delta på lik linje med menn i samfunnet, og som i mange tilfeller kan føre til isolasjon og at kvinnene holder se...

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

AnnonseAnnonse