- Stadig flere danske muslimer konverterer

Stadig flere danske muslimer konverterer til kristendommen. De to siste årene har flere hundre muslimer skiftet religion. Tendensen er ikke like klar i Norge.

- Det er vanskelig å anslå hvor mange som har konvert i Norge de siste tiårene. Grovt sett vil jeg si at det gjelder mellom noen hundre og 2000, sier religionsforsker Jan Opsal ved Misjonshøgskolen i Stavanger.

Opsal sier dette er en prosess som har vart i mange år, og som skjer i rykk og napp, ofte tilknyttet politiske og religiøse omveltninger i hjemlandet.
Flest iranere og afghanere

Han sier de fleste er iranere, og at utviklingen har skjedd gradvis siden den iranske revolusjonen i 1979. En annen gruppe er afghanere som blant annet konverterte under markeringene for å få bli i Norge for noen år siden. Dessuten er det enkeltpersoner fra andre nasjonalitetsgrupper.

- Det er nok et tresifret antall afghanske konvertitter i Norge, sier Opsal.

Her er hele saken.

Nøkkelord

Siste nytt i Hjemme

Lavmål fra NRK

Når NRK presenterer en quiz, forventer man seriøsitet, på alle nivå. Desto mer overraskende, at de bommer på samtlige nivå, både rene enkle fakta og litt mer komplekse saker.

Åpent brev til Laial Ayoub som svar på hennes påstand i Utrop i går om at rasisme mot muslimer er et voksende problem

Orkide og kaktus

Vi har delt ut ros og ris igjen.

 
Ronnie Johanson anmelder bok

Ateisten Bjørn Stærk har nylig kommet med ei bok - Å sette verden i brann - som det har vært litt blest om

En mor fortalte meg om en hendelse som skjedde på en barneskole på Østlandet tidligere i høst. Min første og andre tanke var at det som skjedde er en fillesak. Men etterhvert ble jeg mer og mer opprørt jo mer jeg tenkte på det.

Lars Gule vil ha religionsundervisningen ut av skolen. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) mener slik undervisning bør være selvsagt.

AnnonseAnnonse